Maksim Buculjević (©MN Press)
Maksim Buculjević (©MN Press)

Maksim Buculjević ponovo u inostranstvu, novi dom će imati u Poljskoj

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.06.23. | 11:42

Posle jedne sezone u novosadskoj Vojvodini iskusni dizač je napustio Srbiju

Želela je Vojvodina prošle sezone da nastavi dominaciju na domaćoj sceni, ali i da napravi iskorak u Evropi. Nije uspela ni jedno ni drugo... Od oktobra će započeti neku novu priču, a u ekipi više neće biti igrača koji su prošlog leta proglašeni za najveća pojačanja - Petra Krsmanovića i Maksima Buculjevića.

Petar se vratio u Rusiju, potpisao je za Gazprom Jugru, a Maksim će se prvi put u karijeri oprobati u Poljskoj. Njegov novi klub je Šlepsk Suvalki.

Izabrane vesti

"Čuo sam samo lepe reči o svakodnevnom životu u Suvalkiju. Grad nije veliki, ali svakako se tu odbojka razvija. Pre potpisivanja ugovora, mnogo sam razgovarao sa Miranom Kujundžićem, koji je prošle sezone igrao za ovaj klub. Pričao mi je o neverovatnoj atmosferi kako u dvorani tako i u samom gradu. Ljudi koji rade u klubu i navijači su zaista posebni. Nadam se da će to biti dobro mesto za život, kao drugi dom. Prvi put odlazim negde sa svojom porodicom - suprugom i detetom. Očekujem dobru sezonu", naglasio je Maksim Buculjević.

Predsednik Upravnog odbora kluba Vojčeh Vinik je imao samo reči hvale za novog igrača.

"Maksima smo doveli zbog njegovog velikog iskustva, dalje volje da se razvija, a pre svega zbog spremnosti da se žestoko bori za mesto na terenu. On je neverovatno ambiciozan i borben igrač sa odličnim fizičkim predispozicijama, igrao je za reprezentacija Srbije i aktuelni je vicešampion u svojoj zemlji. Bio je velika snaga Vojvodine. Srećni smo što se Maksim pridružio našem timu i želimo mu zdravu i uspešnu sezonu", rekao je Vojčeh Vinik.

Buculjević je rođen 20. septembra 1991. godine u Novom Sadu. Visok je 192 centimetra i pokriva poziciju dizača.


tagovi

Maksim BuculjevićOdbojkaški transferiOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara