Maja Ognjenović završila s reprezentacijom u suzama

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.08.24. | 23:12

U 40. godini srpska odbojkašica stavila tačku na sjajnu karijeru u državnom dresu

Nastupala je od 2007. godine Maja Ognjenović za reprezentaciju Srbije, često je razmišljala o završetku karijere, ali je sada definitivno kraj. Legendarna odbojkašica je u večerašnjem porazu od Italije odigrala poslednju utakmicu za reprezentaciju, a sada je to potvrdila i u izjavi za medije.

Sada definitivno nema nazad. Olimpijsko zlato ostalo je nedosanjani san.

Izabrane vesti

"Da da, kraj je, nije bio u Riju nije u Tokiju, ali sada jeste. Došlo je vreme, zahvalna sam na svemu, uživala sam u svemu, hvala na svemu i savezu, na svakoj medalji i emociji, na svakoj naučenoj stvari, bivšim selektorima, sadašnjem, svima. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško" briznula je u plač Ognjenovićeva.

Prethodno je Maja analizirala utakmicu protiv večeras nepremostive prepreke kakvom se Italija ispostavila.

"Teško je, zato što sam bila jako zadovoljna kako smo počeli meč, imali smo neku drugačiju energiju nego što je bio slučaj na nekim prethodnim utakmicama. Svaka od nas imala je neku posebnu dozu vere i samopouzdanja, išle smo na sve ili ništa, bilo je sjajnih akcija, dobrih poteza i tako sve do 19:15 u prvom setu. Mislila sam da na ovakvom nivou to ne može da se ispusti. Evo danima smo gledali odbojku vrhunsku, što mušku, što žensku i nekako smo mislile da nismo tim koji će ovakvu priliku da ispusti. Kad se ispuste poeni na kraju seta to se psihološki odrazi na ceo tim".

Najveća žal ostaje zbog lako izgubljenog trećeg seta i kompletnog utisak ostavljeno u tom periodu igre.

"Poljuljale smo se u trećem setu, žao mi je jer je u trećem setu ispalo kao da su one bila mnogo dominantne, a ja to ne mogu da prihvatim. Nijedna od njih se nije preterano izdvojila i zbog toga mi je žao ne mogu da shvatim zašto je ovo bilo tako ubedljivo u trećem setu. Ispalo je kao da su nas rasturile, a to nije pravi odnos snaga. Bilo je tu izmena, pokušaja da se nešto promeni, ali nismo uspeli.

U prethdonih devet godina Italija je konstantno bila poželjan protivnik Srbiji, ali tako nije bilo ove večeri.

"Kada smo dolazili na turnir znali smo da ima 5,6 ekipa ima sličan kvalitet i da smo birale protivnika za četvrtfinale verovatno bi izabrale Italiju, jer znamo da igramo sa njima i prošle godine na Evropskom i prošle Olimpijske igre smo ih dobile lagano i dve prijateljske utakmice u Firenci. Uvek su nam ležale, ali danas nije bilo tako".


tagovi

Maja Ognjenovićodbojkaški savez srbiježenska odbojkaška reprezentacija SrbijePariz 2024Olimpijske igre

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara