Maja Ognjenović: Video se veliki strah na samom početku, srećna sam što smo uspeli da se vratimo

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.07.24. | 20:05

"Rekla sam malopre da su stvarno retki porazi kada izgubiš, a osećaš se OK. Nismo, ne daj Bože zadovoljne, ali nije nikakva tragedija", kaže kapiten ženske odbojkaške selekcije

Nijedan poraz nije prijatan, ali ako morate da ga birate onda je najbolje da bude doživljen na ovakav način. Odbojkašice Srbije su uspele da se dignu iz ponora, posle 0:2 u setovima protiv Sjedinjenih Američkih Država, izjednače i u taj-brejku i dođu do prednosti od 8:5. Ipak, ostale su bez energije, što je protivnik iskoristio i došao do slavlja.

Maji Ognjenović nije jasno zbog čega je postojao strah na početku utakmice, ali je raduje reakcija ekipe nakon lošeg početka.

Izabrane vesti

"Znale smo pred sam početak utakmice da su one preozbiljna ekipa. Imaju veliki fond igrača, mi konkretno pred ovu utakmicu nismo znali ko će im biti primačka dijagonala. Odličan tim, koji ima sistem igre i ne odustaje od toga. Kada im pritivnik poput nas dozvoli da to igraju u prva dva seta, onda to izgleda kako je izgledalo. A onda kada se malo odvoje od mreže, kada im taj prijem ne funkcioniše, onda se ispostavi da je to ključ", rekla je Ognjenović.

Pojedini elementi u igri ekipe Đovanija Gvidetija obećavaju bolje partije u budućnosti.

"Bilo je puno lepih, dugačkih poena, malo smo ušle stegnuto, ne znam zašto je to tako. Ajde protiv Francuske, nestrpljenje je bilo na vrhuncu, u intervjuima smo pričale 'ne možemo da dočekamo'. Ovo danas mi je bilo, neću reći ne obnašljivo, jer ne možeš protiv Amerike da budeš skroz opušten, ali video se neki veliki strah na samom početku. Srećna sam što smo uspele da se vratimo. Rekla sam malopre da su stvarno retki porazi kada izgubiš, a osećaš se OK. Nismo, ne daj Bože zadovoljne, ali nije nikakva tragedija. Ništa strašno, bilo je jako dobrih poena i sigurna sam da ćemo izvući dosta stvari koje su funkcionisale. Ja uvek to izdvajam, saradnja sa srednjacima je sigurno mogla da bude dosta bolje, da je bude više. To je usko povezano sa prijemom, u pojedinim momentima je bio ok, u pojedinim manje, srećna sam što su igrale mlađe devojke, bila je timska igra".

Sve će od večeras biti posvećeno pobedi nad Kinom u poslednjem kolu grupne faze.

"Koliko god je ovaj ritam sa slobodnim danom dobar. Igrali s Francuskom, pa dan slobodan, pa sad sa Amerikom... Dal zbog nervoze i tenzije, oseća se kako neki latentni umor. Mislim da će nam prijati što ćemo odmoriti ova tri-četiri dana, sutra nam je dan za oporavak. Pripremićemo se dobro za Kinu, rekao je i Đovani da ćemo imati dva dana vremena da gledamo video. One će takođe odigrati drugu utakmicu, tako da se nadam da će biti uspešno završeno takmičenje u grupi".

Taletnovana Aleksandra Uzelac je bila samokritična zbog dešavanja u poslednjem setu.

"Baš teško mi je palo, jer upravo moja lopta presudila u petom setu. Jako mi je krivo, uspele smo da se vratimo, dobijemo ubedljivo dva seta, vidimo kako možemo da igramo, a onda u petom setu pad koncentracije i energije na terenu. Sitnice su presudile, nadamo se da ćemo protiv Kine te sitnice popraviti, imamo tri dana da se pripremimo. Mislim da ćemo doći, ne mogu da kažem spremnije, jer smo dobro igrale danas, već samo te neke sitnice da ispravimo".

Ekipa je pokazala karakter koji je krasi sve ove godine.

"Nova sam i ne mogu toliko da pričam o tome, ali kako sam gledala, ove devojke su naučene da se tako bore, da se nikad ne predaju. Isto tako smo naučene i mlađe devojke, nikad ne prihvatamo poraz. Ni sada ga ne prihvatamo. Jesmo izgubile, bile bismo sigurno u četvrtfinalu, ali i dalje imamo šanse, nećemo pognuti glave, već idemo dalje. Bilo mi je prelepo da igram u ovakvoj atmosferi, puno naših navijača, puno njihovih, stvarno je bilo fenomenalno, toliko emocija. Uspele smo da se vratimo, posle drugog seta je bilo 'valjda neće biti 0:3', izvkle smo poslednji atom snage i vratile se", zaključila je Uzelac.


tagovi

Maja OgnjenovićPariz 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara