Maja Ognjenović i Dušan Mandić nose srpsku zastavu na otvaranju OI

Vreme čitanja: 1min | sre. 10.07.24. | 11:30

Očekivana odluka Olimpijskog komiteta Srbije

Prvenstvo Evrope je u završnici, sportski svet se okreće polako ka Parizu i predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Očekuje se spektakularno otvaranje, a poznato je ko će na tom svečanom činu nositi srpsku zastavu.

Velika čast ukazana je odbojkašici Maji Ognjenović (39) i vaterpolisti Dušanu Mandiću (30), potvdio je Olimpijski komitet.

Izabrane vesti

Olimpijski komitet Srbije odlučio je da naša zemlja opet ima dvoje barjaktara kao 2021. godine, a prenos otvaranja moći ćete da gledate od 19.30 na RTS-u.

Igre u Parizu biće pete za našu zemlju od osamostaljenja, a na otvaranju čast da nose zastavu imali su naši predstavnici iz raznih sportova, kako kolektivnih, tako i individualnih.

Na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju 2021. godine Srbija je imala dvoje barjaktara - košarkašicu Sonju Vasić i vaterpolistu Filipa Filipovića.

Deluje da je ovog puta izbor Olimpijskog komiteta bio pravedan. Maja Ognjenović je jedna od najboljih odbojkašica u istoriji tog sporta. Biće ovo pete Olimpijske igre za našu reprezentativku, debitovala je u Pekingu 2008. godine.

Dušan Mandić je jedan od najtrofejnijih vaterpolista u istoriji. Imao je važnu ulogu u osvajanju zlata na prethodnim Olimpijskim igrama u Tokiju.


tagovi

Maja OgnjenovićDušan MandićOlimpijske igre 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara