Odbojkašice Srbije (©OSS)
Odbojkašice Srbije (©OSS)

Maja Aleksić: Konačno u drugoj državi da imamo više navijača nego protivnik

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.08.23. | 22:16

"Na ovom EP imamo problem sa prvim setom, nadam se da će ubuduće biti drugačije", rekla je igračica koja je nanizala čak 16 poena u trijumfu protiv Češke

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Brisela)

Još jedna odlična partija Maje Aleksić na Evropskom prvenstvu! Posle prve sezone u Italiji došla je u reprezentaciju još bolja nego prethodnih godina. Iz utakmice u utakmicu pokazuje sve značajniju ulogu u nacionalnom timu. I danas je najbolje pratila Tijanu Bošković (33 poena), skupila je 16 poena i pogurala ekipu ka polufinalu.

Izabrane vesti

Srbija je dobile Češku - 3:1, a problema je imala samo u prvom setu.

"Možda rezultatski nije tako izgledalo, utakmica je dobijena 3:1, ali je bio stvarno težak meč. Nije lako igrati sa Češkom, brane se, ne pada im nijedna lopta... Prvi set je bio stegnut, imamo baš problem sa tim prvim setom na ovom EP. Ali, nadam se da će ubuduće biti drugačije", rekla je Maja Aleksić posle meča.

Maja je opisala i kako je njoj lično bilo da igra ovakav meč...

"Teško mi je bilo. Mnogo dugih poena, nije se sve završavalo odjednom kao do sada. Moramo da budemo spremne na ovakve utakmice, to nam treba".

Imale su devojke dobru podršku sa tribina.

"Konačno da naši navijači ispune halu, mislim da je bila lepa atmosfera i lepo je bilo igrati. Konačno mi u drugoj državi imamo više navijača nego ekipa protiv koje igramo".

Naredni meč je u petak - rival u polufinalu je Holandija.

"Imamo dan pauze, sutra moramo da se oporavimo i odmorimo. Očekujem isto tešku utakmicu, to je ekipa koja ima visoke igrače i iskusne. Ali, mislim da nisu istrajni u odbrani kao Češka. Kao što sam sto puta rekla kad mi dođemo do naše igre nije nam problem ko je s druge strane",



tagovi

Maja AleksićEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara