Miljan Pušica sa pobedničkim peharom (©RSS)
Miljan Pušica sa pobedničkim peharom (©RSS)

Magija Milana Jovanovića, Voša odbranila Superkup Srbije

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.09.24. | 21:56

Novosađani u tvrdom meču pobedili Partizan sa 24:22 (11:10) uz sjajnu partiju povratnika na Slanu baru. Odlični i Petar Đorđić, Ahmed Sesa i Andrej Trnavac. Kod tima iz Humske najbolji Mladen Šotić i Nikola Crnoglavac

Trofej Superkupa Srbije ne menja vlasnika. Ostaje na Slanoj bari. Vojvodina je osvojila osmi put ovaj pehar pošto je u tvrdom meču u Banjaluci pobedila Partizan sa 24:22 (11:10). U drugom poluvremenu blistao je povratnik u crveno-beli tabor iz Metaloplastike Milan Jovanović koji je bombama sa devet metara razbijao odbranu osvajača Kupa Srbije.

Sa 10 golova je bio najefikasniji igrač meča, sve iz igre, čak devet u drugih 30 minuta, i potvrdio da se na velika vrata vraća rukometu posle brojnih malera koji su ga pratili. Stao je napad čete Đorđa Ćirkovića u finišu, nije bilo rešenja za granitnu odbranu Voše na čelu sa golmanom Andrejem Trnavcem koji je blistao kada se lomilo. Očekivano, igračem utakmice je proglašen Jovanović koji je u nastavku odigrao simultanku sa odbranom rivala.

Izabrane vesti

Kada se lomilo, kada je Partizan stizao na gol zaostatka odgovornost je preuzeo Jovanović. Bio je nepogrešiv. Njegov gol 10 sekundi pre kraja je odlučio pobednika. On je dao poslednja tei pogotka za svoj tim. Pre toga je Nikola Crnoglavac smanjio na 22:23. Ostalo je još pola minuta do kraja. Beograđani su igrali presing, pretio je pasivan napad, snašao se dobro Ahmed Sesa, a posle deveterca usledio je projektil momka iz Kruščića koji je imao pauzu od pet godina zbog teške povrede kolena, a vratio se u rukometni život u prethodnih godinu i po u Metaloplastici.

U prvih 30 minutu Vojvodinu su u igri držali Petar Đorđić i Jovica Nikolić. Nije išlo iskusnog Belorusa Borisa Puhovskog. Partizan je poveo sa 7:4 sredinom prvog poluvremena, odlični su bili Crnoglavac i Mladen Šotić, uz kapiten Nikolu Zečevića, ali su trgli Novosađani. Serijom 6:1 su preokrenuli rezultat. Na odmor su imali gol viška (11:10). U nastavku brza serija Lala – 3:0 za 14:10.

Partizan se nije predavao, siguran sa linije sedam metara bio je Slovenac Miha Kotar, Ćirkovićevo iznenađenje bio je Luka Barjaktarović na levom beku. Pretili su crno-beli, duvali za vrat šampionu, dolazili na gol zaostatka, ali nije bilo rešenja za magičnog Milana Jovanovića. U finišu je Miljan Vukovljak dobio isključenje, igrali su Novosađani u finišu sa rukometašem manje, ali reprezentativac Srbije je imao svoje veče.

Vojvodina će u petak (20.15) da igra za još jedan trofej, Svesrpski kup, a rival je domaćin Borac koji je pobedio Slogu iz Doboja sa 27:26. Utakmica je odigrana u prelepom ambijentu pred oko 2.500 gledalaca, sa vatrenim navijačima na obe strane. Ambijent za kojim vapi srpski rukomet.

U finišu prvog poluvremena se opet povredio srednji bek Vojvodine Stefan Dodić. Lale su ostale i bez Vukašina Vorkapića već u sedmom minutu. Iz sedmerca je reprezentativac Srbije pogodio u glavu golmana Partizana, Iranca Saeda Heidarirada, a po pravilima to je direktan crveni karton. Do kraja meče igralo je hrvatsko desno krilo Fran Mileta i bilo veoma loše. Čak dva puta je gazio liniju nekadašnji igrač Neksea.

Dva kandidata za titulu u Srbiji igraće već za šest dana u Novom Sadu, najverovatije u SPENS-u meč prvog kola Super rukometne lige Srbije.

Prva je takmičarska utakmica koja je pokazala obojici trenera na čemu moraju da rade. Borisa Rojevića ne može da raduje samo petorica igrača koja su se upisala u listu strelaca.

Egipćanin Ahmed Sesa je potvrdio da će biti veliko pojačanje na levom krilu, Andrej Trnavac je branio kad je trebalo, dvojica Miljana, Pušica i Vukovljak su pokazali da su klasa u defanzivi, dok su odlični bili i bekovi Petar Đorđić u prvih 30 minuta i Jovica Nikolić koji je igrao ceo meč jer još nije spreman Milan Milić.

Đorđe Ćirković je često menjao bekove, tražio pravu trojku. Kapiten Nikola Zečević je zaustavljen u nastavku, Slovenac Kotar je igrao više od Popovića na srednjem beku, dok je najbolji utisak ostavio levoruki Nikola Crnoglavac na spoljnim pozicijama, uz uvek pouzdanog Mladena Šotića na levom kriilu. Mora bolje i Iranac na golu Saed Heidarirad ako crno-beli žele da pariraju šampionu ove sezone i uključe se u borbu za pehare.

SUPERKUP SRBIJE

VOJVODINA – PARTIZAN 24:22 (11:10)

BANJALUKA – Dvorana: Borik. Gledalaca: 2.500. Sudije: Mošorinski i Pandžić.

VOJVODINA: Lučin, Vorkapić, Mileta, Vukovljak, Žoao Pedro, Pušica, Rađenović, Nikolić 3, Dodić, Predović, Đorđić 6 (3), Kavčić 1, Sesa 4, Puhovski, Jovanović 10, Trnavac (10 odbrana, jedan sedmerac).

PARTIZAN: Arsić, Vasić 1, Crnoglavac 5 (1), Šotić 4, Jović, Barjaktarović 2, Kotar 6 (6), Zečević 3, Ratković, Mićić 1, Obradović, Popović, Peštić, Leovac, Anđelković, Heidarirad (osam odbrana, jedan sedmerac).


tagovi

RK PartizanRK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara