(©Reuters)
(©Reuters)

Magična je Planica za Gajgera: Zlatu sa Svetskog prvenstva pridodao i trijumf u Svetskom kupu

Vreme čitanja: 1min | pet. 26.03.21. | 18:15

Održana samo jedna serija skokova

Nisu svi ski skakači ljubitelji letaonica, a Karl Gajger definitivno ne spada u tu kategoriju. Osladila se Nemcu skakaonica na Planici. Sredinom decembra Karl Gajger je u Sloveniji okačio zlatnu medalju oko vrata. Pamtiće Svetsko prvenstvo, a pamtiće i današnju prvu seriju. Vetar je zadavao velike probleme organizatorima, koji posle jezivog pada Danijela Andrea Tandea nisu želeli da se kockaju sa zdravljem takmičara.

Održana je samo jedna serija letova, a Karlu Gajgeru je skok od 232 metra doneo prvo mesto. Nije to bio najduži let dana, ali je u kombinaciji sa faktorom vetar/kapija uz dobre ocene sve ukupno bilo dovoljno za trijumf. Jučerašnji pobednik Rjoju Kobajaši zauzeo je drugu poziciju, a na najniži stepenik na postolju popeo se Slovenac Bor Pavlovčič.

Izabrane vesti

Mogu biti Slovenci zadovoljni izdanjima svojih skakača danas pošto je Domen Prevc bio četvrtoplasirani, a Peter Prevc i Žiga Jelar su bili 11. i 12. Najduži skok izveo je Pjotr Žila. Leteo je Poljak 239. metara, a za Gajgerom je kasnio 23,8 bodova.



tagovi

Svetski kup u ski skokovimaKarl Gajger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara