Ljubica Kecman (MN Press)
Ljubica Kecman (MN Press)

Ljubica Kecman nekad predvodila Zvezdu, sada Ub: Prija mi Banjica, tu sam mnogo utakmica odigrala

Vreme čitanja: 4min | čet. 31.03.22. | 11:19

"Zasmetalo nam je što su nas mnogi otpisali... Naravno da nam je to bila samo motivacija", kaže iskusna odbojkašica u razgovoru za Mozzart Sport

Gledajući Ljubicu Kecman, neko bi pomislio da je lako igrati odbojku. Miran i siguran prijem, spasavanje lopti u odbrani čak i kada one idu ka reklamama, prolaz u napadu i preko igračica koje su prilično više... Sve to sa osmehom na licu. Ponovo je pokazala koliko znači ekipi Uba, bila je jedna od najzaslužnijih za slavlje na Banjici i izjednačenje u finalnoj seriji protiv Crvene zvezde.

Zajedno sa Ljiljanom Ranković povukla je i sve ostale saigračice, ubrizgala im pozitivnu energiju koja ih je dovela do jedne od najboljih partija ove sezone - 3:0 (25:10, 25:20, 25:18). U veoma važnom trenutku, kada je poraz mogao možda da znači i oproštaj od odbrane titule. Ovako posle odličnog odgovora Uba na furiozan prvi meč Zvezde, sve karte ostaju otvorene.

Izabrane vesti

"Nisam očekivala da će baš ovako biti", rekla je Ljubica Kecman za Mozzart Sport posle odličnog timskog i individualnog izdanja. "Ali, moram da kažem da ona prva utakmica, sa našeg gledišta, nije bila realna. Igrali smo je dva dana posle polufinala sa Lajkovcem u kome smo se mi mnogo i fizički i emotivno istrošile. Videlo se da nismo imale snage da pružimo bilo kakav otpor. Čim smo malo uspele da vratimo našu igru, rezultat je bio potpuno drugačiji. Bravo za moje devojke! Jedna ogromna pobeda za nas. Sad se vraćamo na domaći teren na Ubu i nadam se da ćemo da povedemo u seriji".

U prvom finalnom obračunu Crvena zvezda je počistila aktuelne šampionke sa terena.

"Stvarno mnogo toga nije funkcionisalo. Da krenem od prijema – palo nam je mnogo asova, bio je mnogo lošiji prijem od Zvezdinog. A kada se na to nadoveže i malo ta ispražnjenost i sve što nas je sačekalo na tom meču, baš ni u jednom momentu nismo mogle da pripretimo. Ne računam onaj prvi set kad smo vodile, jer Zvezda kad je krenula da stiže, mi smo napravile možda još tri, četiri poena i bilo je već jasno da će da pobede".

Odbojkašice Uba (MN Press)Odbojkašice Uba (MN Press)

Sinoć u dvorani na Banjici Ljubica Kecman je sa 15 poena bila jedna od najraspoloženijih u pobedničkom sastavu. Sličnu predstavu prikazala je i prethodni put u istoj hali, kada je Ub u ligaškom delu naneo Zvezdi poraz – 3:2. Čini se da je protiv kluba u kome je stekla dobru reputaciju posebno motivisana.

Nije u pitanju igranje protiv Zvezde... Nego činjenica da sam u ovoj hali provela mnogo vremena, veliki broj utakmica imam baš na Banjici, tako da mi prija. Verovatno je do toga. Sve mi je ovde vrlo dobro poznato. Ali, generalno sam motivisana. Znamo svi šta je finale i koliko je bitno da se odigra najbolje što može. Obrni okreni, mi smo i dalje šampioni. Treba imati taj šampionski mentalitet i na taj način igrati do kraja“.

Ubljanke su ligaški deo završile na četvrtoj poziciji iza Železničara, Jedinstva i Zvezde... Mogle su se u poslednje vreme čuti glasine da nemaju šanse da ponove uspeh iz prethodne sezone. Takvo mišljenje javnosti nije prijalo izabranicama Marijane Boričić. Bile su otpisane, ali su pokazale da nema razloga za tako nešto.

Jeste nam zasmetalo mnogo više za polufinale sa Železničarem, nego sada. Mi smo imale najteži put u plej-ofu. Prvo smo igrale sa TENT-om, koji je isto među najboljim ekipama. Mučili smo se u drugoj utakmici sa njima i jedva smo pobedile, pa je već bilo viđeno da ništa nećemo uraditi. Naravno da nam je to bila motivacija posebno protiv Lajkovca, koji nas je dobio četiri puta ove sezone. Bilo nam je bitno i zbog nas samih, a i naravno zbog težine tog polufinala, da odigramo što bolje. Na kraju smo na taj spektakularan način pobedile“.

Deluje da će se borba Uba i Zvezde tek rasplamsati. Naredna utakmice finalne serije se igra u subotu na Ubu.

"Iskreno se nadam da ćemo pred domaćim navijačima bolje odigrati. Ipak je to naš teren. Ovo nam je bila izuzetno važna pobeda. Sad je kao 0:0, možemo rasterećenije da krenemo. Treba da iskoristimo domaći teren na najbolji mogući način"; zaključila je Ljubica Kecman.

TERMINI FINALA PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠICE

Prva utakmica: Ub - Crvena zvezda 0:3 (21:25, 17:25, 16:25)

Druga utakmica: Crvena zvezda - Ub 0:3 (10:25, 20:25, 18:25)

Treća utakmica - subota 16.30 na Ubu

Četvrta utakmica (ako bude potrebno) - 5. april, 17.00 u Beogradu

Peta utakmica (ako bude potrebno) - naknadno će biti određen termin

*serija se igra na tri pobede


tagovi

ŽOK UbLjubica KecmanŽOK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara