Nikola Jakšić (©Starsport)
Nikola Jakšić (©Starsport)

Letnja transfer bomba: Jakšićeva selidba sa Novog Beograda u Kragujevac

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.08.24. | 17:21

Olimpijski šampion doneo pomalo neočekivanu odluku

Bio je srpski vaterpolista Nikola Jakšić jedan od najzaslužnijih za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Parizu. Samo nekoliko nedelja posle uspeha u prestonici Francuske doneo je pomalo neočekivanu odluku i promenio klub.

Zanimljivo je da će i dalje igrati u otadžbini, samo što će u predstojećoj sezoni biti deo Radničkog iz Kragujevca umesto Novog Beograda. Prilično iznenađujuću informaciju potvrdio je i Slobodan Soro, predsednik njegove sada već bivše ekipe.

Izabrane vesti

"Novi Beograd je prihvatio ponudu Radničkog, koji je izrazio želju da Nikola Jakšić, naš igrač pod ugovorom, nastavi dalju karijeru u kragujevačkom klubu", istakao je Soro za Tanjug.

Prvi operativac regionalnog i srpskog šampiona naglasio je i da promene u sastavu ne znače i manja očekivanja u narednom periodu.

"Želimo da budemo tim sa mnoge više kretanja i agresivnosti nego ranije. Imamo kod nas najbolje mlade igrače u zemlji i želimo da im damo šansu da se pokažu i na najvišem evropskom, regionalnom i nacionalnom nivou. Ambicije nam se ne menjaju, iako dolaskom Jakšića sada, a pre toga Drašovića, Rašovića, Filipovića i mlađeg Jakšića, Radnički postaje apsolutni favorit za osvajanje našeg prvenstva, uz činjenicu da u svojom redovima ima pet olimpijskih pobednika".

Na kraju, podsetio je i kakvi su izazovi pred Novim Beogradom.

"Imamo još veću želju da pokažemo da smo najbolji srpski klub. Kako u Ligi šampiona, tako i u Regionalnoj ligi i nacionalnom prvenstvu. Takođe, uvereni smo da ćemo ove godine da izbacimo mnoštvo mladih igrača u prvi plan, koji će sutra da budu okosnica reprezentacije", zaključio je Soro.


tagovi

VK RadničkiVK Novi BeogradSlobodan SoroNikola JakšićVaterpolo transferivaterpolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara