"Roglič na pobedničkom postolju"
"Roglič na pobedničkom postolju"

Leteći Primož - od strašnog pada sa letaonice do pobednika etape na Tur de Fransu

Vreme čitanja: 1min | čet. 20.07.17. | 14:38

Kada je 2007. doživeo težak pad, tada svetski prvak u ski skokovima bacio je skije i seo na bicikl. Odluka zbog koje od juče sigurno ne žali

Roglič na pobedničkom postoljuMnogi sportisti često pominju onu kavazifilosofsku rečenicu iz nekog od mnogih delova holivudske epopeje o bokseru i boksu, popularnom Rokiju: "Nije važno koliko jako udaraš, već koliko jak udarac možeš da primiš i da nastaviš da guraš dalje!"

I ako je neko zaslužio da se pomene u kontekstu Rokijeve misli, onda je to jučerašnji pobednik etape na Tur de Fransu. U pitanju je Slovenac Primož Roglič koji je nekada bio najveći svetski talenat u ski skokovima. Život mu se, međutim, okrenuo u jednom danu za 180 stepeni kada je 2007. godine kao aktuelni juniorski svetski prvak doživeo težak pad na letaonici Gorišek. Neki se možda sećaju strašne nesreće pošto je ovaj video prikazan u mnogim sportskim emisijama.

Izabrane vesti

Junak naše priče na sreću nije doživeo teže povrede, ali je već sledećeg proleća tada 18-godišnjak bacio dugačke smučke u đubre i zamenio ih za bicikl. Na svu sreću, ispostaviće se deceniju kasnije kada je ovaj hrabri Slovenac odneo neočekivanu etapnu pobedu na najvećoj biciklističkoj trci. 

Pobeda na etapi na Tur de Fransu jedan je od najvećih dostignuća kojima neki biciklista može da se pohvali. Mnogi vrte pedale ceo život, pa ni ne dođu u priliku da se takmiče tamo, a kamoli da se popnu na neko pobedničko postolje.

(foto: Action Images)


tagovi

biciklizamEvropaski skokoviSlovenijaTur de Franszimski sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara