Aleksa Kljajić (©Starsport)
Aleksa Kljajić (©Starsport)

Lale na pragu devete uzastopne titule, Novosađani pregazili Rudar

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.04.22. | 21:13

Tim Borisa Rojevića upisao novu ubedljivu pobedu u Superligi - 37:25

Drugim trijumfom nad ekipom Partizana u plej-ofu, rukometaši Vojvodine načinili su verovatno i ključni korak ka odbrani trona. Trebalo bi da se desi čudo, pa da Lale ne osvoje devetu uzastopnu titulu šampiona države. Čini se da je interesantnije pitanje da li će Novosađani ponoviti prošlogodišnji učinak, kada su upisali sve pobede u plej-ofu. Izabranici Borisa Rojevića večeras su na Slanoj bari opravdali ulogu velikog favorita i savladali Rudar Kostolac sa 37:25 (17:11), u okviru devetog kola plej-ofa ARKUS lige i tako zadržali maksimalan učinak.

Samo u prvih deset minuta ekipa Rudara uspevala je da parira šampionskopm timu. Nakon što su se nakon 15. minuta igre Novosađani odvojili na tri razlike, pitanje pobednika bilo je rešeno. Veoma lako su domaći realizovali kontranapade. U prvom delu igre dominirali su Branko Tomić i Nikola Kovačević, a u drugih 30 minuta Darko Milenković je nastavio da uspešno realizuje kontre i odveo Vošu do ubedljive pobede. Lale su danas igrale bez pivota Aleksandra Kurteša, beka Miljana Vukovljaka, reprezentativca Srbije Jovice Nikolića, ali je i u kombinovanom sastavu Voša bila mnogo jači rival.

Izabrane vesti

Najefikasniji u timu Lala bili su Darko Milenkovićigrač utakmice – sa osam pogodaka, a pratili su ga Nikola Kovačević, Branko Tomić i Luka Rogan sa po pet golova. Golman Bedui zabeležio je 14 odbrana. U timu Rudara najbolji je bio Petar Panić sa devet pogodaka.

Prilično izjednačenu borbu gledali smo samo prvih desetak minuta. Čak je u jednom momentu Rudar imao blagu prednost. Međutim u nastavku Lale su pojačale ritam, a prvi put značajnu razliku napravili pri rezultatu 9:6 u 15. minutu utakmice. Posle toga, igra gostujuće ekipe u potpunosti se raspala, Voša je preuzela inicijativu u potpunosti, a prednost rasla. Veoma lako su Novosađani krali lopte, a potom rutinski postizali golove iz kontranapada. Najviše su pogađali Branko Tomić i Nikola Kovačević, koji su zajedno u prvom delu imali devet golova. Lale su u finišu prvog dela uspešno realizovale tri uzastopna kontranapada i pobegli na plus šest, što je bila i najveća prednost u prvom poluvremenu. Na odmor se otišli pri rezultatu – 17:11.

U drugom poluvremenu slična predstava sa obe strane. Ušli su u igru i iskusni Pribak, Rađenović i Milenković, koji je danas bio najefikasniji u domaćem timu. Vojvodina je opet rutinski postizala golove iz kontri, posebno preko Darka Milenkovića. S druge strane, Rudar je preko Panića i Nedeljkova uspeo da u jednom momentu smanji prednost Novosađana. Međutim, u nastavku domaći su ubrzali ritam i desetak minuta pre kraja meča imali i dvocifrenu prednost. U pojedinim momentima delovalo je kao da su izabranici Borisa Rojevića sami na terenu, poigravali su se i lako rešavali napade. Na kraju je na semaforu pisalo 37:25 za osmostrukog uzastopnog šampiona.

Piše: Aleksandar Milošević


tagovi

RK VojvodinaRudar KostolacARKUS ligaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara