©MN Press
©MN Press

Lajkovčanke u potrazi za dizačem, igrački mozaik skoro kompletiran

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.07.24. | 16:44

"Trenutno se radi na tome, traje potraga, prati se i gleda kakvo je uopšteno tržište. Postoje određene ideje, pa bi trebalo i to da se reši u skorije vreme", istakao je Ratko Pavličević

Odbojkašice lajkovačkog Železničara dobile su novog šefa struke u pauzi između dve sezone. Iskusnog Branka Kovačevića zamenio je Ratko Pavličević, koji je ljubiteljima sporta ostao prepoznatljiv kao dugogodišnji strateg Crvene zvezde. Trofejni stručnjak već se navikao na nešto drugačije klupske boje, a dok iščekuje prozivuku zakazanu za 5. avgust skoro je kompletirao igrački mozaik za predstojeće izdanje Superlige Srbije.

Bivši šampion države i osvajač Kupa bio je do sada izuzetno aktivan na tržištu. Opremu su već zadužile Teodora Isailović, doskorašnja korektorka Inđije, srednji bloker Iva Šućurović, koja je stigla iz redova aktuelnog prvaka, Jedinstva iz Stare Pazove, kao i tehničarka Milica Jovanović, donedavno članica Crvene zvezde. Iako je, pored angažovanja adekvatnih pojačanja, sačuvan veći deo ekipe iz prethodne takmičarske godine, trener popularne Dizelke apostrofirao je trenutno jedinu dilemu u obrisu budućeg sastava.

Izabrane vesti

"Okosnica tima je postojala i pre mog dolaska, reč je o veoma perspektivnim odbojkašicama. Pre svega, mislim na devojke koje su igrale za reprezentaciju na nedavno završenom Evropskom prvenstvu za mlađe seniorke, kao što su korektorka Jovana Zelenović, primač servisa Ksenija Tomić i libero Stefana Pakić. Ostale pozicije i nisu bile toliko deficitarne, pošto mesto drugog primača pokriva Vanja Ivanović. Pojačanja bi trebalo da donesu novu energiju i osveže postojeći kadar. Neophodno je da samo klub pronađe i dizača. Trenutno se radi na tome, traje potraga, prati se i gleda kakvo je uopšteno tržište. Postoje određene ideje, pa bi trebalo i to da se reši u skorije vreme", istakao je Ratko Pavličević za Mozzart Sport.

Prognoze je ostavio postrani, barem privremeno, ali je upoznat da Železničar uvek ima visoke ambicije. Svestan dugačkog puta pred njegovim pulenkama i potencijalnog tereta favorita, ne skriva nastojanje da ispuni aspiracije kluba.

"Uvek je nezahvalno obećavati unapred, jer različite okolnosti utiču da li možete da ostvarite ciljeve. Svi žele da naprave najbolji mogući rezultat. Idemo korak po korak, iako moramo da uključimo mnogo detalja da bi se uopšte došlo do uspeha. Na početku je važno da imamo strpljenje i da dobro treniramo. Verujemo isključivo u permanentni rad, što bi trebalo da nas vodi u pravcu da ostvarimo naše želje i snove".

A da u Pavličevićeve zamisli ne bi trebalo sumnjati, potvrđuju i četiri duple krune u radnoj biografiji. Novom angažmanu pristupio je na identičan način kao periodu kada je sa Crvenom zvezdom bio neprikosnoven u domaćim okvirima, uz priznanje šta je možda bilo i presudno da se ponovo vrati u Srbiju.

"Kako sam poslednjih nekoliko godina karijere uglavnom proveo u inostranstvu (prim. aut. Grčka, Kipar, Saudijska Arabija, Švajcarska i Severna Makedonija), dosta toga se promenilo u našoj odbojci. Čak sam i pre zvaničnog dolaska u Železničar počeo da radim. U toku su razgovori oko plana i programa priprema... Lajkovac je pokazao do sada da ima odlične uslove za normalno funkcionisanje. Značajno prilikom donošenja konačne odluke bilo je i da čelnici ovog kluba znaju da prepoznaju šta je sve neophodno obezbediti u sportu", u optimističnom tonu završio je razgovor Pavličević.

Piše: Uroš Selenić


tagovi

ŽOK Železničar LajkovacRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara