Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport, ©MN Press)
Lazar Kukić, Vladimir Cupara, Mijajlo Marsenić i Dejan Milosavljev (©Starsport, ©MN Press)

Kukić i Cupara osvojili rumunsku krunu, pa hitaju ka Hamburgu, Marsenić i Milosavljev brane pehar

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 10:07

Liga Evrope: Danas prvi mečevi četvrtfinala drugorangiranog EHF takmičenja, a u epicentru srpski reprezentativci koji brane boje Dinama iz Bukurešta i Fikse Berlina

Nemci godinama vladaju u EHF Ligi Evrope. Fikse iz Berlina Dejana Milosavljeva i Mijajla Marsenića, uz trenera golmana Dejana Perića, brane pehar u drugorangiranom takmičenju na Starom kontinentu, dok šanse za prolazak na finalni turnir u Hamburgu imaju i Flensburg i Rajn Nekar Leven. Prvi mečevi četvrtfinala igraju se danas u dva standardna termina od 18.45 i 20.45.

Osim dvojice naših igrača iz branioce krune u ovom takmičenju, danas će na teren da izađu i Lazar Kukić i Vladimir Cupara koji sa Dinamom igraju na svom terenu u Bukureštu protiv danskog Skjerna (18.45).

Izabrane vesti

Dvojica srpskih reprezentativaca za vikend su osvojili nadmoćno titulu u Rumuniju. Kukiću je ovo bila druga u komšiluku (od juna se seli u mađarski PIK Seged) dok je Cupari premijerna kruna, posle dolaska prethodnog leta iz mađarskog Vesprema. Tim Ćavija Paskvala suvereno vlada u Rumuniju, i matematički je stigao do odbrane trona bez poraza, sa samo jednim nerešenih ishodom.

U prvoj nokaut rundi Dinamo je pregazio danski Silkeborg, a sada stiže još jedna ekipa iz ove zemlje. Osim srpskog tandema tu su Luka Cindrić, Mikloš Rosta, Ante Kuduz, Ali Zejn... Prvi strelac Lige Evrope je desno krilo Dinama, Ukrajinac Andrij Akimenko sa 77 golova. Najefikasniji kod Skjerna je Viktor Bergholt sa 57 pogodaka. Ekipa iz Bukurešta je kvalitetnija. Ne bi trebalo da bude dileme oko putnika u polufinale, a posebno se ne postavlja pitanje pobednika u prvom meču u Bukureštu gde će Dinama imati veliku podršku uvek bučnih navijača.

Za nas je neverovatno da igramo četvrtfinale, što je bio jedan od ciljeva ove sezone. Puna dvorana bi bila plus, to bi mogli da nas pogura ka velikoj pobedi“, rekoa je Španac na klupi Dinama Paskval.

18.45: (1,20) Dinamo Bukurešt (11,0) Skjern (5,60)

Skjernu je ovo prvo četvrtfinale Lige Evrope, a pre pet godina je bio među osam u Ligi šampiona kada je izbacio Vesprem koji je trenirao Ljubomir Vranješ.

Derbi ove runde je dvomeč Fikse Berlina i osvajača Kupa Francuske Nanta (20.45). Tim Marka Milosavljevića, koji je povređen, za vikend je pregazio Pari Sen Žermena sa 31:23 u finalu Kupa Francuske i odbranio trofej. U domaćem šampionatu je drugi i verovatno će sledeće sezone igrati u najjačoj Ligi šampiona. Lisice su remizirale na svom terenu sa Kilom (32:32), pa će teško do titule u Bundesligi koja je bliža Magdeburgu, šampionu Evrope.

20.45: (1,40) Fikse Berlin (8,50) Nant (3,60)

Osim dvojice Srba, Milosavljeva i Marsenića, Fikse se uzda u fantastičnog Danca, najboljeg igrača sveta Matijasa Gidsela, a tu još dvojica sjajnih Skandinavaca Lase Anderson i Hans Lindberg. Španac Valero Rivera je najbolji strelac Nanta u Ligi Evrope. Mnogo se očekuje i od srednjeg beka Ajmerika Mina.

Flensburg je u padu forme, poražen je od Melsungena u polufinalu Kupa Nemačke, na svom terenu je poklekao od Magdeburga, ali je favorit protiv Savehofa koga s klupe predvodi Mikael Apelgren, od naredne sezone trener Lazaru Kukiću u PIK Segedu.

18.45: (6,25) Savehof (12,0) Flensburg (1,17)

Vatra se očekuje u dvomeču Rajn Nekar Levena i lisaobonskog Sportinga. Oba tima imaju nadimak Lavovi. Tim iz Manhajma je užasan u Bundesligi, sve karte je bacio na Ligu Evrope. Juri Knor odlazi u danski Olborg, ali tek 2025. godine, pa će biti najveći adut domaćina, uz Danca Niklasa Kirkelekea, koji je sa 65 pogodaaka najbolji strelac tima u Ligi Evrope.

20.45: (2,05) Rajn Nekar Leven (8,00) Sporting Lisabon (2,05)

Sporting, koji je na pragu titule u Portugaliji i rušenje dugogodišnjeg vladara Porta, igra na krillma sjajne braće Kosta, mlađeg levorukog Fransiska Kika i tri godine starijeg Martima, koji je bio najefikasniji rukometaš na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj zajedno sa Matijasom Gidselom. Njih dvojica su postigla u dosadašnjem takmičenju ukupno 105 pogodaka za zeleno-bele iz Lisabona.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

LIGA EVROPE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Utorak

18.45: (1,20) Dinamo Bukurešt (11,0) Skjern (5,60)

18.45: (6,25) Savehof (12,0) Flensburg (1,17)

20.45: (1,40) Fikse Berlin (8,50) Nant (3,60)

20.45: (2,05) Rajn Nekar Leven (8,00) Sporting Lisabon (2,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Fukse BerlinRK Dinamo BukureštRukometna Liga EvropeLazar KukićVladimir CuparaMijajlo MarsenićDejan MilosavljevRK Nant

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara