Ana Kleger (©OK Crvena zvezda/Ivica Veselinov)
Ana Kleger (©OK Crvena zvezda/Ivica Veselinov)

Kubanka Ana Kleger predstavljena na Marakani: Želimo da nam pomogne da osvojimo titulu

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.01.23. | 15:10

Iskusna igračica je već odigrala jednu utakmicu protiv Omladinca 27. januara, a sutra je čeka veliki izazov na meču sa Vakifbankom

U drugom delu sezone Crvena zvezda će biti jača za Kubanku Anu Kleger (33). Iskusna igračica koja pokriva poziciju korektora je debitovala 27. januara na susretu sa Omladincem, ali je tek danas zvanično predstavljena u trofejnoj sali SD.

Iako je već zaigrala u novom dresu, zbog svega što je pokazala u dosadašnjoj karijeri braneći između ostalog boje Albe, Lokomotive Kalinjingrad, Budlovani Lođa, Samsuna, Telekom Bakua, i svega što se očekuje da donese srpskom timu, u klubu nisu želeli da ovaj transfer prođe nezapaženo, pa su dan pred veliki duel sa Vakifbankom (utorak 19 časova, Banjica) organizovali konferenciju za medije kako bi se vest o dolasku još više raširila.

Izabrane vesti

Definitivno je moralo nešto da se promeni u ekipi Crvene zvezde, da bi napad na poslednji trofej bio i dalje realan. Osvajačice duple krune iz prošle sezone su osvojile Superkup, nešto kasnije su ispale iz Kupa, a u prvenstvu Srbije su trenutno trećeplasirane iza Jedinstva i Železničara. Kroz kvalifikacije su izborile Ligu šampiona, gde sada u grupnoj fazi imaju četiri poraza.

Kad se sve sabere i oduzme, ne mogu čelnici kluba da budu prezadovoljni jer su njihove ambicije bile najveće moguće u svim domaćim takmičenjima... Odlučili su da se pozdrave sa Adelom Helić i Karionom Denisovom, a šansu pruže Ani Kleger da se pokaže i na srpskoj sceni.

"Ja bih iskoristio priliku da se zahvalim Adeli i Karini na svemu što su uradile za naš klub. Sa njima smo napravili sporazumni raskid. Želimo im sreću u daljoj karijeri", rekao je na početku izlaganja generalni direktor OK Crvena zvezda Nikola Rosić. "Ana je došla u pravom trenutku. Želimo da nam pomogne da osvojimo titulu. Ima veliko iskustvo na svetskom nivou, igrala je u najboljim ligama, njeno iskustvo će nam biti dragoceno".

Kubanska igračica je prvi deo sezone provela u Kini, gde je igrala za Šandong. Čim se tamo prvenstvu završilo, mnogi klubovi iz Evrope su krenuli u pohod za pojačanjima.

"Radilo se naporno na njenom dolasku. Smatrao sam da nam je ta injekcija potrebna kako bismo ostvarili ciljeve za ovu godinu. Zahvalio bih se njenoj agenciji... Isti menadžer je bio i mojoj sestri Nini, tako da se poznajemo dugo. Imamo baš lepu saradnju. Srećan sam što je ovakvo ime došlo u srpsku odbojku".

Ratko Pavličević, Ana Kleger i Nikola Rosić (OK Crvena zvezda/Ivica Veselinov)Ratko Pavličević, Ana Kleger i Nikola Rosić (OK Crvena zvezda/Ivica Veselinov)

Trener crveno-belih devojaka Ratko Pavličević je prošle nedelje rekao da će Ani biti potrebno neko vreme da bude potpuno spremna, ali je već protiv Omladinca ubacio u igru...

"Ana nam je već na toj prvoj utakmici pomogla. Poželeo bih joj dobrodošlicu u naš klub. Imala je pauzu jer je prvenstvo u Kini ranije završeno... Mi znamo kakva je igračica i ne treba mnogo o tome pričati. Pokazala je i protiv Omladinca da ima ogromno iskustvo, da može mnogo da nam pomogne. Doneće stabilnost našem timu i nema sumnje da će sve biti kako želimo", rekao je Pavličević.

Nije mnogo vremena prošlo od dolaska u Srbiju, ali čini se da nova sredini Kubanki prija...

"Dobro se osećam u Beogradu, prvi utisci su odlični... Svi su mi pružili podršku. Osećam se zaista kao kod kuće. To je veoma važno za mene. Devojke su dobre igračice, imaju kvalitet, to sam odmah videla. Imamo zaista dobru ekipu. Mislim da će sve biti kako očekujem", rekla je Ana Kleger, koja je u sezoni 2017-2018 izabrana za najboljeg korektora Lige šampiona.

Protiv Omladinca je upisala šest poena...

"Prvi meč je bio malo težak za mene, jer sam morala brzo da se adapritam. U svakom slučaju na kraju smo pobedile, što je najvažnije, iako je bilo malih problema. Znam da je liga na dobrom nivou. Meni je ovo prvi put da igram u Srbiji. Čula sam mnogo lepih stvari o domaćem prvenstvu. Ne poznajem baš najbolje ekipe, ali ima vremena".

Tokom karijere je već imala priliku da radi sa našim trenerima i igračicama.

"Sarađivala sam sa dvojicom srpskih trenera i imam dobro iskustvo sa njima i mislim da se ovde dobro radi generalno. Igrala sam sa Bojanom Živković u Rusiji, odlična igračica", zaključila je Ana Kleger.


tagovi

Nikola RosićŽOK Crvena zvezdaAna KlegerOdbojkaški transferiRatko Pavličević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara