Robertlandi Simon (©AFP)
Robertlandi Simon (©AFP)

Kubanac Simon održao obećanje i vratio se u Pjaćencu

Vreme čitanja: 1min | pet. 27.05.22. | 19:23

Poznati srednji bloker je za isti klub igrao od 2012. do 2014. godine

Legendarni Kubanac Simon (35) vratio se u italijansku Pjaćencu, baš kao što je i obećao 2014. godine kada je napuštao klub. Na veliko obostrano zadovoljstvo ponovo oblači dres u kome je osvojio Čelendž kup i Kup Italije. Snažni srednji bloker je poslednje četiri sezone proveo u Lube Ćivitanovi, sa kojom je došao do tri titule - 2019, 2021, 2022.

U Italiji je ukupno proveo šest sezona, odigrao 192 utakmice, od kojih je na 154 pobedio. Nosio je dres reprezentacije Kube i osvojio sedam medalja.

Izabrane vesti

"Veoma sam srećan što sam se vratio da igram u gradu koji dobro poznajem i koji me veoma lepo dočekao kada sam prvi put došao u Italiju", rekao je Simon za klupski sajt. "Stižem u klub koji je ambiciozan kao i ja. Imam ovde mnogo prijatelja, biće zabavno i jedva čekam da počnem da treniram".

Predsednica kluba Elizabeta Kurti je presrećna što će Pjaćenca ponovo u sastavu imati ovakvog igrača.

"Veliko zadovoljstvo za sve nas, ovo je poklon našim navijačima i celoj Pjaćenci. Simon je šampion i sigurno da će njegov dolazak dati još veću vrednost timu. On je ne samo odličan igrač, nego ima i sjajne karakterne osobine, ima u svom DNK veliku želju za pobedom. Biće zabavno gledati ga i na treningu, a kamoli na utakmici".

Simon je tokom karijere skupljao iskustvo i u Brazilu, Koreji, na Kubi...


tagovi

OK PjaćencaOK Lube ĆivitanovaRobertlandi SimonOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara