Petar Krsmanović (©MN Press)
Petar Krsmanović (©MN Press)

Krsmanović: Posle nesrećnog poraza u Superkupu, dva trofeja su još u igri, kao i učešće u LŠ

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.11.22. | 17:34

Srednji bloker Vojvodine pokazuje već na startu sezone zašto je proglašen za najveće pojačanje

Nije mnogo vremena trebalo da prođe da bi stigla potvrda iz Novog Sada da je Petar Krsmanović ogromno pojačanje. Reprezentativac Srbije definitivno pravi razliku na domaćoj sceni. Prethodnog vikenda je čak 25 poena postigao protiv Takova iz Gornjeg Milanovca, a sinoć je dao lep doprinos i pobedi Vojvodine protiv Spartaka u četvrtfinalu Kupa Srbije.

Postigao je osam poena - od devet lopti u napadu, šest je završilo na praznom protivničkom delu terena. Upisao je i po jedan blok i as servis.

Izabrane vesti

"Veoma važna pobeda za nas. Posle nesrećno izgubljenog Superkupa, ovo polufinale nam je dobro došlo", rekao je Krsmanović posle trijumfa protiv tima Ivice Jevtića. "Dva trofeja su još u igri, kao i učešće u Ligi šampiona. Pohvalio bih moje saigrače na sjajnoj igri. Maksimalna pobeda protiv veoma ambiciozne i mlade ekipe Spartaka je odličan rezultat. Pohvalio bih i njih na sjajnoj borbi, ali bih se zahvalio i publici koja je došla da nas podrži".

Maksimalni trijumf protiv ekipe sa kojom je Vojvodina prošle sezone u finalu plej-ofa vodila velike bitke, mnogo znači Novosađanima i treneru Slobodanu Boškanu.

"U potpunosti sam zadovoljan. Očekivali smo da će biti teška, napeta, neizvesna utakmica... Iako je bilo 3:0, sva tri seta su od početka do kraja bila neizvesna, igralo se poen za poena. Bili smo fokusirani i koncentrisani na sve što je trebalo da radimo. Mnogo bolje smo servirali. Taj element nam je u poslednje vreme nedostajao. Sviđa mi se šta smo pokazali i nadam se da ćemo samo da podižemo formu", rekao je Slobodan Boškan.

Posle sinoćnih duela poznati su svi polufinalisti Kupa Srbije u obe konkurencije. Kod odbojkaša za mesto u završnici izborile su se ekipe Partizana, Vojvodine, Radničkog i Mladog radnika. Kod odbojkašica u polufinalu su Jedinstvo iz Stare Pazove, Ub, Partizan i Železničar.


tagovi

OK VojvodinaPetar Krsmanovićkup srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara