""
""

Kris Frum – prva pedla Vuelte, Tura i moderne biciklističke ere!

Vreme čitanja: 1min | pon. 11.09.17. | 11:16

Britanac je presrećan zbog pobede na Vuelti... Kako i ne bi, kada osvojanje Tur de Fransa i Trke oko Španije u jednoj sezoni niko nije uspeo da izbori još od 1978. godine

Britanski biociklista, Kris Frum upisao se u anale sporta. On je prvi takmičar kome je još od daleke 1978. godine u istoj sezoni pošlo za rukom da pobedi na Vuelti i na Tur de Fransu.
“To je tako veliki izazov koji je u svoje vreme bio i izuzetno zastrašujuć. Biti ovde u Madridu i dostići ga, zbilja je neverovatno. Ipak, to nije nešto što sam mogao da učinim samostalno. Naprotiv, sve je u neverovatnoj podršci i strukturi tima oko mene”, rekao je Kris Frum koji je u julu osvojio Tur de Frans, dok je 2011, 2014, i 2016. godine osvajao druga mesta na Vuelti.

Izabrane vesti

Kris Frum je pobedio najboljim vremenom koje iznosi 82 sata, 30 minuta i dve sekunde. Drugo mesto zauzeo je Italijan Vinćenco Nibali, koji je od Britanca bio sporiji dva minuta i 15 sekundi. Treća pozicija pripala je Ilnuru Zaharinu iz Rusije sa zaostatkom od dva minuta i 51 sekundom.

(Foto: Action Images)


tagovi

Kris Frumbiciklizam

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara