Vukašin Vorkapić (©Starsport)
Vukašin Vorkapić (©Starsport)

Krilo budućnosti – Vukašin Vorkapić

Vreme čitanja: 2min | sre. 18.01.23. | 08:12

„Sve smo ispoštovali što je selektor od nas tražio. Spremni smo, željni da se dokazujemo jer smo videli da možemo, znamo da možemo“, istaklo je desno krilo Orlova

(Od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Katovica)

Kakva paklena krila imamo... Posebno su bila raspucana desna u meču sa Katarom u poslednjem kolu Grupe E na Svetskom prvenstvu u Katovicama. Gde je Bogdan Radivojević stao, nastavio je Vukašin Vopkapić.

Izabrane vesti

Rukometaš PIK Segeda je sedam puta matirao azijskog šampiona u prvih 30 minuta, a u nastavku je igrač francuskog Ivrija, nekadašnja nada Metaloplastike, rešetala mrežu tima Valere Rivera. Šest puta je pogodio mrežu i po ko zna koji put dokazao da je budućnost srpskog rukometa.

Lepo smo odigrali Bogdan i ja, dobro se dopunjujemo, mislim da smo odličan tandem na desnom krilu. To je bio plan Tonija Đerona, da treba da igramo što više na krila, ne samo na desna, nego i na leva zato što njihovm krajnji igrači u odbrani dosta spajaju, pa samim tim ima više prostora za nas. Bogdan i ja smo to dobro koristili, ali i Nemanja i Vanja na drugoj stranii, rekao je Vorkapić za Mozzart Sport.

Odbrana je bila mnogo bolja nego protiv Nemačke.

Jeste, bila je odlična. Milosavljev i Cupara su obavili dobar posao na golu. Sve smo ispoštovali što je selektor od nas tražio“.

Niko nije očekivao pobedu od 10 pogodaka razlike.

Naravno, rezultat je previsok. Nismo ni mi očekivali da ćemo ovako ubedljivo da slavimo. Nismo sumnjali u nas nijednog trenutka. Pokazali smo dominaciju, vodili od starta“.

Već sutra Norveška, pobednik Grupe F u Krakovu.

Sagosen ih predvodi, odlična selekcija. Radujem se svakoj utakmici u Katovicama. Spremni smo, željni da se dokazujemo jer smo videli da možemo, znamo da možemo da igramo sa svima“, istakao je Vorkapić.



tagovi

Vukašin VokapićRukometna reprezentacija SrbijeSvetsko prvenstvo u rukometu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara