Nikola Grbić (©Reuters)
Nikola Grbić (©Reuters)

Kreću borbe za medalje: Odbojkaški klasik, Slovenija izaziva Poljsku

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.08.24. | 20:05

Nemačka udara na Francusku

Iako još uvek nije kompletirano treće kolo muškog turnira na Olimpijskim igrama u Parizu, poznati su parovi četvrtfinala koje je na programu u ponedeljak.

Poljaci su slabim izdanjem protiv Italijana zauzeli tek šesto mesto u ukupnom plasmanu, čime je i postalo jasno da će predstavljati minu reprezentacijama na vodećim pozicijama. Koliko Slovenija nije imala sreće, potvrđuje da će posle blistavih partija u A grupi udariti na evropske šampione predvođene srpskim stručnjakom Nikolom Grbićem. Uzbudljivo bi trebalo da bude i u klasiku između Sjedinjenih Američkih Država i Brazila. Temperamentna četa iz Južne Amerike pobedom nad Egiptom jedva se provukla do nokaut faze. Možda legendarni Bernardo Rezende ne može da računa ni na moćan sastav kao u trofejnoj eri, ali se sigurno sa svojim pulenima neće tako lako predati u okršaju bivših olimpijskih šampiona.

Izabrane vesti

Francuska kao osvajač zlatne medalje na prethodnim Igrama u Tokiju odmeriće snage sa Nemačkom. Panceri su pre početka takmičenja slovili za autsajdera koji bi mogao da pomrsi račune favoritima. U prvoj fazi pokazali su da igraju bez ikakvog respekta protiv bilo kojeg protivnika, pogotovu kada je na prepoznatljivom nivou zvezda nacionalnog tima Đerđ Grozer. Italijani koji su do sada ostavili i najbolji utisak za rivala imaju Japan. Azijska selekcija ne prikazuje igre kao u Ligi nacija, mada su i Azuri svesni da ih potcenjivački pristup može koštati dalje borbe za odličja.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA ODBOJKAŠE – ČETVRTFINALE

Ponedeljak:

9.00: Slovenija – Poljska

13.00: Italija – Japan

17.00: Francuska – Nemačka

21.00: Sjedinjene Američke Države – Brazil

Piše: Uroš SELENIĆ


tagovi

Odbojkaška reprezentacija PoljskeMuška odbojkaška reprezentacija PoljskePariz 2024Muška odbojkaška reprezentacija BrazilaMuška odbojkaška reprezentacija SAD

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara