Rukometašice Jagodine osvojile su Kup Srbije (©MN Press/Ivica Veselinov)
Rukometašice Jagodine osvojile su Kup Srbije (©MN Press/Ivica Veselinov)

Kreće borba za šampiona: Jagodina nišani duplu krunu, Bekament ima pol-poziciju

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.05.22. | 10:56

Plej-of Superlige za rukometašice: Osim osvajača Kupa Srbije i Aranđelovčanki, u bici za krunom i inđijski Železničar i šabački Medicinar

Rukometaši Vojvodine na pragu su titule, a kod dama kreće plej-of. Šampion i ovogodišnji osvajač Kupa Srbije Jagodina, zatim Bekament, Železničar iz Inđije i šabački Medicinar bore se za titulu u konkurencije dama.

Rukometašice Jagodine su prvi deo takmičenja završile kao drugoplasirana ekipa, brane titulu državnog prvaka. Jagodinke su nedavno odbranile i trofej Kupa Srbije, što ih dodatno motiviše pred početak plej-ofa. Skor od 19 pobeda, jednog remija i dva poraza nije bio dovoljan za prvo mesto na tabeli, gde je posle 22 kola ostao aranđelovački Bekament sa učinkom od 20 pobeda i dva poraza. Zanimljivo je da na listi TOP 10 strelaca nema nijedne igračice iz redova aktuelnog šampiona, ali to pokazuje da trener, nekadašnji selektor Srbije, Dragan Markov, na raspolaganju ima odličan roster i veliki izbor kvalitetnih rukometašica.

Izabrane vesti

Klub iz Aranđelovca plej-of dočekuje kao najbolje plasirani tim posle prvog dela. Izabranice Saše Boškovića ostvarile su veliki uspeh na međunarodnoj sceni, plasiravši se u polufinale EHF Evrokupa, gde ih je čekala nepremostiva prepreka – španska Malaga.

16.00: (1,35) Đer (8,50) Brest (4,00)

Bekament je ove sezone najgledaniji u domaćem prvenstvu. Po ukupnom broju gledalaca na tribinama, Aranđelovac i Bor pokazali su se kao gradovi u kojima živi veliki broj ljubitelja rukometa. Uzdanica Bekamenta je svakako Sara Garović, koja igra na poziciji desnog beka i na 16 odigranih utakmica zabeležila je 103 pogotka. Dva gola više postigla je Tamara Kocić, koja je upisala tri nastupa više od svoje saigračice.

S treće pozicije u plej-of je otišla ekipa Železničara. Klub iz Inđije je prvi deo ARKUS lige završio sa skorom od 17 pobeda, jednog poraza i četiri remija. Najjača karika Železničara bila je golman Jovana Vasiljković, koja je čak devet puta proglašavana za igračicu utakmice i to je čini najboljim pojedincem lige posle 22 odigrana kola. Što se tiče golgeterskog učinka, ubojito oružje ekipe Vlade Šimičića mogla bi biti Dunja Tabak, koja je druga na listi najboljih strelaca prvenstva. Rukometašica koja igra na poziciji levog beka nije propustila nijedan meč u ARKUS ligi u tekućoj sezoni, a mreže rivala tresla je čak 176 puta, što joj je donelo šest MVP priznanja.

Borba za četvrto mesto na tabeli i poslednju vizu za plej-of trajala je sve do poslednjeg kola. Medicinar je posle poraza Naise od Bekamenta dobio priliku da sam odlučuje o svojoj sudbini. Trijumfom nad ekipom Mladosti, Šapčanke su se izjednačile sa Nišlijkama po broju bodova (24), a bolji međusobni skor omogućio im je da se bore za naslov prvaka države.

Medicinar je prvi deo šampionata završio sa 11 pobeda, dva remija i devet poraza, a pre manje od mesec dana igrao je finale Kupa Srbije, u kome je bolja bila Jagodina. Ni promena trenera, odlazak Sandre Kolaković nije poremetila klub iz Šapca u nameri da se nađe u doigravanju za šampionsku titulu, pa će Nenad Tešić u plej-ofu rasterećeno predvoditi ekipu sa željom da napravi veliko iznenađenje. Ana Tomković, koja je sedma na listi strelaca sa 129 pogodaka na 21 odigranoj utakmici, mogla bi biti najveća pretnja po gol rivala.

Polufinale plej-ofa igra se na dve pobede.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PLEJ-OF SUPERLIGE ZA RUKOMETAŠICE – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Subota

19:00 Bekament – Medicinar

19:00 Jagodina – Železničar I.



tagovi

BekamentŽRK JagodinaARKUS liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara