Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kratak predah za odbojkaše, pripreme za SP startuju 20. jula

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 10:35

Orlovi se pobedom oprostili od Lige nacija

Na finalnom turniru Lige nacija ove godine Srbija nije uspela da pronađe mesto. Za medalje će se od 20. do 24. jula u Bolonji boriti Italija, Poljska, SAD, Francuska, Japan, Brazil, Iran i Holandija. U to vreme naši odbojkaši će započeti pripreme za narednu akciju - Svetsko prvenstvo.

Učinak od pet pobeda i sedam poraza nije bio dovoljan da se Orlovi nađu na Fajnal ejtu. Prilično loše su odigrali poslednji turnir u Gdanjsku, ali je raspoloženje malo podigao trijumf u poslednjem kolu protiv Kine. Pre toga maksimalne poraze su ima nanele Slovenija, Italija i Iran.

Izabrane vesti

"Pre meča smo zacrtali da ne odemo sa ovog turnira sa četiri poraza. To nismo mi. Svima treba da bude jasno... Naročito posle nijednog osvojenog seta", rekao je srednji bloker Petar Krsmanović. "Prija svima pobeda pred kraj i pred pripreme za najvažnije takmičenje ove godine SP, iako ne idemo na Fajnal ejt. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, da ovako treba i da nastavimo. U istom raspoloženju, sa istom voljom i željom, bez obzira na to koja je ekipa sa druge strane. Čestitao bih momcima, nažalost nismo otišli na finalni turnir, ali imali smo nekih problema, neki igrači nisu tu. Nije opravdanje, ali šta je tu je, idemo dalje. Kratak odmor, a onda pun gas da se pripremimo da budemo što bolji tamo".

Kolaković je na poslednjem susretu odmarao najiskusnije igrače, pa je u postavi bilo i momaka koji do sada nisu imali veliku minutažu. Celu utakmicu odigrali su Vuk Todorović, Božidar Vučićević, Nemanja Mašulović, Petar Krsmanović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Nikola Peković. Samo je u jednom trenutku na servis ušao Srećko Lisinac. Ova postava je uspela da ostvari zacrtani cilj, prekine negativni niz i stavi pobedničku tačku na Ligu nacija.

"To je najveća vrednost ovog meča. Pokazali su u egal završnici da imaju strpljenje i kvalitet", pohvalio je igrače selektor Igor Kolaković. "Ideja da oni odigraju neke utakmice u Ligi nacija mislim da je ovim mečom i uspela. Ne možemo biti ponosni zbog rezultata, ali možemo zbog ovoga što su momci pokazali protiv Kine. Ta ekipa je neugodna, ne treba da je potcenjujemo, ima milijardu i po stanovnika... Oni su ostvarili pobedu protiv Brazila, u ovoj ligi sa 3:0 i to u Brazilu".

Odbojkaši će po povratku iz Poljske imati vremena da predahnu, a onda će se okrenuti pripremama za glavnu akciju ove godine.

"Sada imamo kratak odmor, a 20. jula ćemo se skupiti u Beogradu. Tu ćemo trenirati do 28. kada je planiran put na Kopanik gde je planiran bazični deo. Kad se vratimo 12. i 13. ćemo odigrati prve prijateljske utakmice protiv Bugarske. Posle idemo na Vagnerov turnir u Poljsku 18, 19. i 20. avgusta. Svetsko prvenstvo za nas počinje 27. avgusta", zaključio je Kolaković.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkašePetar KrsmanovićIgor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara