KRAJ: Srbija - Kazahstan 1:3 (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | pon. 05.02.18. | 18:09

Pratite UŽIVO sva dešavanja sa četvrtfinalnog okršaja Evropskog šampionata u Futsalu...

SRBIJA - KAZAHSTAN 1:3 (0:1)
/Rajčević 36 - Žamankulov 7, Tajnan 23,  Daglas 40/
(UŽIVO KLAĐENJE)

Ljubljana. Hala: Stožice.
Sudija: Kamil Četin (Turska).

Izabrane vesti

Srbija: Aksentićević, Perić, Kocić, Simić, Rajčević.
Klupa: Momčilović, Vulić, Matijević, Rakić, Milosavac, Ramić, Tomić, Stanković, Radovanović.

Kazahstan: Igita, Dovgan, Jesenamanov, Daglas Žunior, Nurgožin.
Klupa: Šamro, Tajnan, Žamankulov, Sulejmenov, Peršin, Taku, Orazov, Tursagulov.


Nismo uspeli, ali nismo razočarali. Kamo lepe sreće kada bi i njihove kolege sa velikih terena redovno igrale završnici kontinentalnih smotri. Sve čestitke futsal reprezentaciji Srbije! Uskoro opširan izveštaj sa utakmice u Ljubljani. Još jednom: čestitke našim futsalerima.

KRAJ!!!

40. minut - GOTOVO JE! Morao je jednom i Kocić da izgubi loptu. Daglas mu je ukrao i pogodio praznu mrežu. Nismo zaslužili ovo. Šteta.

40. minut - I opet! Perić je bio u dobroj poziciji. Nokautirao je golmana Kazahstana. Snimak ipak pokazuje - uzeo je Igita malo vremena da odmori. Do kraja 38,6 sekundi.

39. minut - Minut i po. Korner! Kocić opet, samo njemu ostavljaju prostora. Igita brani. 

38. minut - Dobra akcija naših nije rezultirala golom, potom Kazahstanci šutiraju na prazan gol sa celog terena. Srećom, neprecizno. Daglas je izašao iz igre, jedva diše. Međutim, mi smo prokockali još jedan napad. Dva minuta do kraja.

37. minut - Kocić opet pored gola, uzvraća Daglas, srećom i on neprecizan. Teško bi Kocić to odbranio.

37. minut - Ufff! Koliko blizu je bio Kocić! Raspalio je skoro sa polovine terena, unutrašnji deo stative je pogodio, ali lopta ide paralelno sa gol linijom. Tajm-aut je, Srbija u naletu!

36. minut - I dalje igramo bez golmana. Jurimo izjednačenje.

36. minut - GOOOL!!! Rajčević iz 14. pokušaja! Perić je dodao loptu, zakačila je ona posle Rajčevićevog udarca jednog igrača Kazahstana i konačno završila u mreži.

36. minut - Naravno, sada čim Kazahstanci dobiju loptu ide presing. Ne smemo da dozvolimo da šutiraju Kociću.

35. minut - I da, Kocić je na terenu umesto golmana. Sa žutom majicom i brojem 10 na leđima. Idemo na sve ili ništa.

35. minut - Tajm-aut. Možda i vreme da Srbija zaigra sa golmanom u polju. Nemamo više vremena.

34. minut - Moglo je da bude gotovo. Daglas je posle kornera pobegao Rakiću, potpuno sam je bio, ali srećom šutirao preko gola.

34. minut - Rajčević iz mrtvog ugla. Ne vredi. Još šest minuta za srpske reprezentativce.

33. minut - Kocić opet odličan, pa novajlija Matijević do Radovanovića čini nam se. Opet Igita. Ništa mu ne možeš.

32. minut - Neće ni iz prekida. Rajčević je gađao rašlje, pored gola ide lopta...

30. minut - Šta god da urade naše uvek je tu neki Kazahstanac da ukliza. Kocić je sa nekoliko dobrih poteza stvorio sebi prostor... Ili se bar tako učinilo. Na momenat. Već u sledećem je neko ispred. Još jedna dobra akcija, Rajčević iz prve tuče, Igita dobro reaguje.

29. minut - Igita je izašao na našu polovinu terena i ko zna koji put šutirao. Ovaj put je bilo blizu. Na drugom kraju opet blok. Perić je probao. Kao da su zid podigli ispred Igite.

28. minut - Daglas iz slobodnog udarca, Aksentijević oprezan. Utisak je da je ovaj iznuđeni presing počeo već uzeo svoj danak, da Srbi polako ostaju bez snage. Kazahstanci nisu morali toliko da trče.

26. minut - "Srbija, Srbija", ori se sa tribina Stožica. Nadamo se da će i to dati nešto dodatne snage srpskim fudbalerima.

25. minut - Na jednoj strani brani Aksentijević, na drugoj strani Tomić se okrenuo oko čuvara i tukao tik pored stative. Nije sada lako našima, Kazahstanci ne žure, Orlovi moraju da rizikuju, da igraju presing, rivalima tako otvaraju prostor za kontre... Nema se šta čekati. Žuti karton za Tajnana. Ranije ga je zbog prigovora - kod onog gola - dobio i Aksentijević.

24. minut - Jedna za drugom ređaju se šanse pred Igitinim golom. Ali odlično se brane Kazahstanci. Bar jedna lopta kad bi prošla, pa da uđemo u neizvesnu završnicu.

24. minut - Opet šansa za Srbiju, na kraju Tomić proba makazicama, nije to bilo blizu gola. Napadamo, nemamo sreće da završimo akciju. A sigurno ne zaslužujemo da gubimo sa 0:2.

23. minut - GOOOOL!!! Nažalost, u Aksentijevićevoj mreži. Loptu je na polovini terena izgubio Kocić, Kazahstanci nisu prekinulo napad dok je naš najopasniji igrač bio na zemlji. Tajnan kontru kruniše golom za 2:0. Kažnjeni smo za brojne promašaje. Sada već vrlo teška situacija za Orlove.

22. minut - Kocić, pa Perić, dva puta Kazahstance spasava golman Igita. Odličan ritam naših i na početku ovog poluvremena. Bilo bi dobro kada bismo na vreme stigli do izjednačenja.

21. minut - Odlična kombinacija srpskih reprezentativaca, u poslednjem trenutku je izblokiran Simić. Bio bi siguran gol.

Počelo je drugo poluvreme!

Dok čekamo početak drugog poluvremena samo jedna napomena: trenutno je u MOZZART kladionicama kvota na pobedu Srbije okruglo 9,00. Nismo gori od Kazahstanaca. 

Srbija vrlo dobra i prava je šteta što nemamo bar nerešeno. Imali smo dve stative, još nekoliko ozbiljnih šansi pride, a čak osam minuta morali smo das e čuvamo da ne dobijemo šesti faul. Kada se crta podvuče, možda bi 1:1 bilo najpravednije, no pred nama je još 20 minuta. Ono što je najvažnije jeste sledeći utisak - Orlovi mogu da pariraju Kazahstancima!

Kraj prvog poluvremena!

20. minut - Na 20 sekundi do kraja još jedna vrhunska intervencija Aksentijevića...

20. minut - Aksentijević skida čist zicer, bilo je jedan na jedan sa Daglasom posle greške Perića koji je posle morao da pusti Brazilca, jer nije smeo da pravi šesti faul...

18. minut - Čudesan je Aksentijević! Posle šuta Tajnana refleksno reaguje i nogom izbija. 

Skoro dva minuta čuvaju loptu Kazahstanci, u tom periodu dve ozbiljne šanse za njih. Jedna odbrana Aksentijevića, i jednom pogođen spoljni deo mreže...

14. minut - Pa koliko nemamo sreće! Rajčević još jednom pogađa stativu posle lepog dodavanja Perića. Baš nas neće...

13. minut - Mnogo sreće za nas. Nurgožin pogađa prečku posle lepog loba...

Svaki sledeći faul biće kazneni udarac za Kazashtan. Moramo da se čuvamo čitavih osam minuta...

11. minut - Još jedna velika šansa za Orlove. Kombinacija Perić - Rajčević, ali Igita je na pravom mestu, hvata živu loptu.

10. minut - Tomić posle presečene lopte gađa snažno, za malo pored gola. Možemo da igramo sa njima, samo hrabro...

Serija napada Kazahstanaca i nekoliko pokušaja golmana Igite iz velike daljine, Aksentijević svaki put siguran.

7. minut - GOL! Kazahstan vodi! Žamankulov! Aksentijević je prvi put odbranio, lopta seodbila na nogu Žamankulovu i onda sa šest metara nije bilo spasa. Posle svih naših promašaj, možda i očekivano...

Igra se superbrzo, nema kalkulisanja i to meč čini vrlo atraktivnim za sada. Nešto skroz drugačije od onoga što se očekivalo...

6. minut - Neverovatno, još jedna stopostotna šansa za nas. Ramić posle dodavanja Kocića šutira pored gola u kontri. Baš dobra prilika...

6. minut - Tek je istekao peti minut, a Kazahstanci su napravili tri faula...

4. minut - Tri šanse u dve sekunde za Srbiju i sve tri za Rajčevića! Dva puta je golman Igita čudesno intervenisao, treći put Rajčević gađa preko gola. Najbolja šansa na utakmici da povedemo. Bolji smo za sada, nema dileme...

4. minut - Prvi put prete naši rivali. Tajnan nezgodno gađa špicom sa sedam, osam metara, ali Aksentijević brani. važno je ovo za njegovo samopouzdanje...

I sada imamo priliku da vidimo taj specifični kazahstanski stil. Prvi put napadaju i odmah sa sve golmanom Igitom. Dakle, oni će gotovo uvek imati čoveka "viška" u napadu... 

2. minut - Sjajan šut Slobodana Rajčevića iz velike daljine, ali loptu je na putu do mreže zaustavila stativa. Kakva šteta...

UTAKMICA JE POČELA!

Miksom znanja i sreće reprezentacije Srbije u futsalu uspela je da obezbedi plasman u četvrtfinale Evropskog šampionata u Sloveniji bez trijumfa, ostvarivši dva remija u grupi, pa je večeras prava prilika da se konačno "upišemo". Rival u borbi za polufinale nam je selekcija Kazahstana prošla kao prva u grupi sa Rusjom i Poljskom, a stari nam je dužnik još iz Beograda, pre dve godine, kada nas je dobila u duelu za treće mesto. Da bi ponovili uspeh sa prethodnog šampionata Orlovi će večeras morati da budu na pravom nivou, da pruže najbolju igru na šampionatu i da ih još fortuna još malo pomazi. 

Ukoliko se dogodi da Srbija eliminiše Kazahstan, u polufinalu će ići na boljeg iz okršaja Ukrajina - Španija. Jasno je da su Španci kao aktuelni evropski šampion veliki favorit za prolazak. Na drugoj strani kostur spaja pobednike mečeva Slovenija - Rusija i Portugalija – Azerbejdžan...

(foto: MN Press)


tagovi

EP u futsalu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara