Andrea Fondeli (©Reuters)
Andrea Fondeli (©Reuters)

Krah velikana i neizvesnost prodrmali Italijane: Di Fulvio izbušio mrežu Hrvatske

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.07.24. | 13:42

Još jedna ubedljiva pobeda Setebela

Bezmalo ceo italijanski tim našao se u nebranom grožđu pred Olimpijske igre. Najgori košmari su se ostvarili – Pro Reko zapao je u finansijsku dubiozu. Svi su postali slobodni igrači, ali to kod reprezentativaca nije izazvalo negativan efekat. Nuspojava nema, naprotiv, problematična situacija ih je prodrmala.

Dve utakmice – dve pobede. Italijani su praktično jednom nogom zagazili u četvrtfinale, sada jure što bolju poziciju, mada, ništa ona ne mora da znači. Može da donese i težeg rivala na startu nokaut faze. Ali, ono što može da raduje selektora Alesandra Kampanju je to kako njegov tim izgleda. Rutinirao je Amerikance, očitao lekciju i Hrvatskoj, a sa njom bar redovnom igra neizvesne utakmice – 14:11.

Izabrane vesti

Ovoga puta drama je izostala, postarao se Frančesko di Fulvio da je ne bude. Najbolji italijanski igrač i strelac je saigračima izdigao glavu iznad vode kada je voda pretila da uđe u uši. Hrvatska je u prvom poluvremenu dobro stajala, imala pogotke sa nezgodne strane preko Mara Jokovića i Konstantina Harkova, pa i igru kod stative zahvaljujući Rinu Buriću, ali, ne i prednost.

Frančesko di Fulvio bio je glavni krivac. Kada je bilo stani-pani, dva puta je zatresao mrežu, pronašao je pukotine u blokovima i provukao loptu iza leđa Marka Bijača. Nije imao dan golman splitskoj Jadrana, ništa nije mogao da skine, ušao je u nastavku Toni Popadić i stvari su krenule nabolje, međutim, ni on u dva navrata nije mogao da uštopuje udarce prvog strelca klasika.

Nije od velike pomoći Hrvatima bilo ni to što su imali manji problem sa ličnim greškama, što nisu bili puni do vrjha, kao Italijani. Josip Vrlić i Luka Lončar su standardno odradili svoj deo zadatka, iznudili su 13 isključenja, ali tu prednost spolna linija nije koristila. Italijani jesu svaku priliku koja im se ukazala i u trećem periodu su napravili razliku.

Ubacili su u mašinu hrvatske igrače Frančesko di Fulvio, centar Lorenco Bruni i argentinski vaterpolista Gonsalo Ečenike, koji je premazan svim farbama i tačno zna kako da se snađe u najdelikatnijim trenucima. Svetskim prvacima naruku nije išlo ni to što je posle gledanja video-snimka priznat pogodak Frančeska Kondemija. Naknadno, a njemu je prethodio hitac Lorena Fatovića.

Gumicom je izbrisana strela Dubrovčanina, upisan je onaj koji je delo mladog Frančeska Kondemija i utakmica je tog trena bila gotova. Hrvatska je do kraja uspela da blago smanji zaostatak, no to ništa ne menja. Barem ne u ovom momentu.

OLIMPIJSKI TURNIR ZA VATERPOLISTE – 2. KOLO:

Utorak

GRUPA A

Hrvatska – Italija 11:14

16.35: (1.01) Amerika (19.0) Rumunija (16.0)

19.30: (3.40) Crna Gora (8.00) Grčka (1.50)

GRUPA B

Australija – Srbija 8:3

Japan – Francuska 13:14

21.05: (1.95) Španija (6.25) Mađarska (2.40)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Alesandro KampanjaIvica TucakVaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija HrvatskePariz 2024Olimpijske igre 2024Olimpijske igreFrančesko di FulvioGonzalo EčenikeFrančesko KondemiMarko BijačToni PopadićRino BurićLoren FatovićMaro JokovićKonstantin HarkovJosip VrlićLuka Lončar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara