""
""

Kovačević optimista: Ništa još nije rešeno, ne idemo u Portugaliju da se branimo

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.03.16. | 22:34

"Primili smo golove iz naših grešaka, što Portugalci kažnjavaju. Još je sve otvoreno, ako u revanšu budemo bili na nivou iz prvog poluvremena, svašta će biti moguće“, rekao je strateg Orlova

Selektor futsal reprezentacije Srbije Aca Kovačević smatra da su njegovi igrači promašili preveliki broj prilika na večererašnjoj utakmici baraža za Svetsko prvenstvo protiv Portugalije, kao i da je to jedan od osnovnih razloga za poraz.

Izabrane vesti

Ipak, strateg Orlova je takođe svestan da još uvek ništa nije rešeno po pitanju plasmana na Mundijal.
„Znali smo da će biti teško i kada smo se pripremali za ovu utakmicu. Nažalost nismo očekivali da ćemo promašiti ovoliko šansi, ali ni da ćemo ih ovoliko napraviti. To se kažnjava u ovom sportu. Primili smo golove iz naših grešaka, što Portugalci kažnjavaju. Još je sve otvoreno, ako u revanšu budemo bili na nivou iz prvog poluvremena, svašta će biti moguće. Ne idemo u Portugaliju da se branimo, već da igramo“, rekao je Kovačević.

Rikardinjo je u potpunosti igrao za ekipu, pa je Kardinal bio u prvom planu.
„To su iskusni igrači, Rikardinjo se podredio ekipi, igrao je za tim. Njihov trener je maksimalno koristio njihove karektaristike. Teško je igrati presing kada je on u igri, tako da smo pokušavali u trenucima kada je bio na klupi“.

Golman Portugalije Vitor Ugo je gotovo bio nesavladiv.
„Kao i u rukometu, golman je možda i najvažniji u igri. On je odbranio nekoliko važnih udaraca, isto tako i Aksentijević“, zaključio je Kovačević.

Pošto je selektor Portugalije Žorž Braz ostao bez glasa tokom utakmice, na konferenciji za medije nakon peča pojavio se njegov pomoćnik Žoze Mendeš.
„Zadovoljstvo je ponovo biti u Beogradu. Bio je ovo težak i naporan meč, još nije ništa rešeno. Želeli smo da pobedimo večeras i u tome smo uspeli, ali sve je još uvek otvoreno. Vitor je bio fenomenalan večeras, ali je to posao golmana. On to činio jako dobro, baš kao i svi ostali igrači“, rekao je Mendeš.    

Piše: Nenad Jovanović

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaPortugalfutsalAca Kovacevic

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara