Foto: MN Press
Foto: MN Press

Kovač odredio sastav Orlova koji će braniti evropsko zlato

Vreme čitanja: 3min | pet. 27.08.21. | 19:07

"Srbija je u obavezi da ide na medalje", poručuje reprezentativac Srbije Nemanja Petrić

Selektor reprezentacije Srbije Slobodan Kovač odredio je spisak igrača koji će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji (1-19. septembar) braniti evropsko zlato.

Na spisku su tehničari Nikola Jovović (Tuluz) i Vuk Todorović (Vojvodina), korektori Aleksandar Atanasijević (Peruđa) i Dražen Luburić (Lokomotiva Novosibirsk), libera Neven Majstorović (Politehnika Lublin) i Nikola Peković (Zalau), blokeri Marko Podraščanin (Trentino), Srećko Lisinac (Trentino), Petar Krsmanović (Kuzbas Kemerovo) i Aleksandar Okolić (Olimpijakos), primači Nemanja Petrić (Modena), Marko Ivović (Lokomotiva Novosibirsk), Uroš Kovačević (Šangaj) i Pavle Perić (Vojvodina).

Izabrane vesti

Orlovi će u utorak otputovati putuje u Krakov, gde će igrati u A grupi protiv Belgije (2. septembar, 20.30 časova). Zatim slede dueli sa Ukrajinom (3. septembar, 20.30 časova), protiv Poljske (4. septembar, 20.30 časova), sa Portugalijom (6. septembar, 17.30 časova) i prtotiv Grčke (7. septembar, 17.30 časova).

U B grupi u Ostravi igraće Češka, Italija, Slovenija, Bugarska, Belorusija i Crna Gora, u C grupi u Tampereu, Finska, Rusija, Holandija, Turska, Španija i Severna Makedonija, a u D grupi u Talinu, Estonija, Letonija, Francuska, Nemačka, Slovačka i Hrvatska.

Mečevi osmine finala su na programnu od 11. do 13. septembra, a četvrtfinala 14. i 15. septembra. Oba polufinalna duel biće odigrana 18, a finale i meč za treće mesto 19. septembra.

Selektor Srbije je istakao da je došlo vreme da momci izađu iz senke sjajnih devojaka, aktuelnih i svetskih i evropskih šampionki.

"Normalno je da su naše sjajne devojke u prvom planu, ali došlo je i ovo veliko takmičenje na kojem mi učestvujemo i na kojem branimo titulu evropskog prvaka. Ekipu čini 14 igrača koji su bili i na Evropskom prvenstvu u Ukrajini, s tim da postoji mogućnost da dođe do jedne izmene tokom prvenstva. Imaćemo tu mogućnost, nadam se ne zbog povrede. Teška odluka, ali posle Lige nacija i priprema odlučio sam se za ovih 14. Uvek je teško napraviti tako nešto, ali nadam se da sam uradio pravu stvar i da će ovi igrači koji odlaze na prvenstvo biti na nivou. Trudićemo se da ostvarimo što bolje rezultate", izjavio je selektor Srbije Slobodan Boba Kovač.

Marka Podraščanina raduje što će se turnir igrati u Poljskoj, čiju selekciju smatra glavnim favoritom.

"Biće zanimljivo. Raduje me što igramo u Poljskoj i nadam se ćemo i poslednju utakmicu, 19. septembra, igrati u istoj državi. Poljska je zemlja odbojke i biće nam zadovoljstvo da tamo igramo utakmice. Poljaci su glavni favoriti, naročito posle Olimpijskih igara. Mi smo preskočili već drugu Olimpijadu i svakako ćemo imati veliki motiv i želju da dokažemo da smo reprezentacija koja priprada evropskom i svetskom vrhu i da ćemo se vratiti kući sa nekom od medalja", izjavio je Podrašćanin.

Nemaja Petrić ističe da je Srbija u obavezi da ide na medalju.

"Dosta je teže odbraniti titulu nego osvojiti je. Sa druge strane, mi smo ekipa koja je godinama u evropskom i svetskom vrhu i koja je u obavezi da ide na najveće domete - osvajanje medalja. Iskreno verujem u ovo ekipu. Biće jako teško, imamo jaku grupu. Biće dosta ekipa koje žele da nas svrgnu sa trona, ali mislim da svi u ekipi verujemo. Da nije tako ne bi smo danas bili ovde. Šanse su uvek tu. Srbija je u obavezi da ide na medalje", rekao je Petrić.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeSlobodan KovačMarko PodraščaninNemanja Petrić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara