Odbojkašice Koneljana (©MN Press)
Odbojkašice Koneljana (©MN Press)

Koneljano izborio majstoricu, Santareli poručio: Daćemo sve na terenu da se naši navijači raduju

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.05.23. | 17:10

Odlučujući meč sa Vero Volej Milanom igra se u ponedeljak od 20.45

Bio je blizu titule Vero Volej Milano, imao je vođstvo 2-1 u finalnoj seriji, a četvrtu utakmicu je igrao kod kuće... Međutim, Koneljano je pred protivničkim navijačima prikazao odličnu partiju i izborio izjednačenje.

Sve će se rešavati u majstorici, koja je na programu u ponedeljak uveče od 20.45. Ono što je bilo do sada manje je bitno, sezona se svodi na sutrašnji meč koji će odlučiti šampiona Italije.

Izabrane vesti

Koneljano ima pet titula, od čega su četiri poslednje osvojene u nizu. Vero Volej Milano ima priliku da prekine seriju rivala i osvoji prvu titulu u istoriji kluba, čije je izvorno ime Vero Volej Monca.

"Želeo sam reakciju mojih devojaka i nju sam i dobio", rekao je trener Koneljana i bivši selektor Srbije Danijele Santareli. "Zaslužili smo pobedu, zaslužili je i naš klub i naši fantastični navijači. Moramo ovako da nastavimo, ništa još nismo uradili, rezultat u seriji je izjednačen. Treba nam još jedna pobeda i učinićemo sve da je ostvarimo na krilima ovog trijumfa. Znali smo da će finale biti dugačko i teško. Prvi put igramo peti meč i on će sigurno biti pun emocija i adrenalina. Ja sam u majstorici učestvovao 2015. godina kada sam radio kao asistent u Kazalmađoreu. Naša dvorana će biti obojena u žuto-plavo, a mi ćemo dati sve na terenu da se naši navijači raduju. Moramo da ostanemo fokusirani, da pokažemo našu igru od samog početka, da ponovimo dobre stvari koje smo uradili na četvrtom meču".

Libero Monika De Đenaro veruje da će njena ekipa odbraniti titulu...

"Bilo je malo početne napetosti, ali smo posle našli pravi način za pobedu protiv Milana. Smanjili smo broj grešaka, dobro napadali i branili se. Ukratko, igrali smo kako znamo. Sada je izjednačeno, obe ekipe žele da osvoje prvenstvo, tako da očekujem još jednu veliku bitku. Znamo snagu naših protivnika, treba da ostanemo oprezni. Biće fantastično igrati u našoj dvorani, atmosfera koju prave naši navijači će nam pomoći da ostvarimo cilj. Kao i uvek, daćemo sve od sebe", rekla je De Đenaro.

Peta utakmica će odlučiti i da li će trofej podići srpska reprezentativka Jovana Stevanović ili bivši selektor Danijele Santareli, s kojim je prošle godine ženska reprezentacija osvojila bronzu u Ligi nacija i zlato na Svetskom prvenstvu.



tagovi

danijele santareliImoko KoneljanoOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara