(©Reuters)
(©Reuters)

Konačna odluka – nije bio brutaliti: Sudije oštetile Italiju, ali četvrtfinale se ne ponavlja

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 02:33

Turnir gotov za Adrijana Aleksandreskua i Veselina Miškovića

Ko radi, taj i greši. Ali, prečesto su sudije u centru zbivanja, krive procene se umnožavaju i zbog jedne takve se na Olimpijskim igrama u Parizu digla velika prašina.

VAR je uveden da sudijama olakša posao, no katkad se čini da bude više štete, nego koristi. Adrijan Aleksandresku i Veselin Mišković bili su zaduženi za deljenje pravde na četvrtfinalnoj utakmici između Italije i Mađarske, i napravili su ozbiljnu grešku. Posle gledanja snimka Frančesku Kondemiju je dosuđen brutaliti, podnela je žalbu reprezentacija sa Apenina i Svetska federacija vodenih sportova priznala je da je napravljena greška.

Izabrane vesti

Frančesko Kondemi jeste u drugoj četvrtini dok je sat bio na 2:24 udario po licu Silarda Janšika, ali namera nije postojala. Prilikom šuta nastavio je kretnju rukom, a ispred njega bio je mađarski vaterpolista. Splet nesrećnih okolnosti, tendencija nema. To je konačna odluka.

Italijanu je tom prilikom dosuđen brutaliti, koji povlači suspenziju i četiri minuta igrača manje za Italiju. Takođe je sat vraćen, gol koji je tim Alesandra Kampanje postignut je poništen, a Mađarska je imala i peterac. Standardna procedura kada se potez okarakteriše kao nasilničko ponašanje. Samo što ga u ovom slučaju nije bilo, a gledana je i video-analiza.

Mađarska je teškom mukom pobedila, tek posle izvođenja peteraca, a Italija je tražila da četvrtfinalna utakmica bude poništena iliti da se ponovo odigra. Taj film u Parizu neće gledati. Sve što su dobili je priznanje greške i udaljavanje rumunskog i crnogorskog sudije sa Olimpijskig igara. I nije bogzna kakva satisfakcija...


tagovi

Olimpijske igreOlimpijske igre 2024Pariz 2024Vaterpolo reprezentacija Italijevaterpolo reprezentacija MađarskeFrančesko KondemiSilard Janšik

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara