Kombinacija dupla titula - Nedžad Osmankač zadovoljan novim šampionskim tronom sa OK Vojvodinom

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.04.18. | 15:01

Vreme za slavlje je prošlo jer poznatog trenera očekuju obaveze u reprezentaciji!

Trener odbojkaša Vojvodine Nedžad Osmankač ima maksimalan učinak na kormilu novog – starog šamiona Srbije. U obe sezone, koliko je na poziciji šefa stručnog štaba Vojvodina NS seme, zajedno sa igračima, okitio se zlatnim medaljama i dokazao da je njegov klub najbolji u državi.  
Sezona je zaista bila paklena, naporna, vodili smo bitke na više frontova”, kaže za Mozzart Sport Nedžad Neđo Osmankač.

Glavnog takmaca imali ste u Novom Pazaru?
“Tako je. Pazarci su izbili na površinu, bili su najveći rival i osvojili su srpski kup i Superkup”.

Izabrane vesti

Beogradskih klubova nije bilo u finalu?
“Uspeli smo da eliminišemo Zvezdu u polufinalu. Potom je usledila finalna serija koju smo krunisali dobivši sa 3:1 u mečevima. Poslednja, odlučujuća, utakmica trajala je dva sata 45 minuta, a igrala su se samo četiri seta. Kad kažem da su dva okončana sa 34:32 odnosno 32:30 sve je jasno. Uzbudljivo je bilo do kraja”.

Pazarci su imali sjajnu podršku sa tribina.
“Žestoku, iz 1.500 grla orilo se Pazar, Pazar…ipak, i to smo prevazišli”.

Posle podizanja šampionskog pehara dali ste sebi oduška…
Uživali smo, slavili, možda i malo više nego što je trebalo”.

Vreme za slavlje je prošlo, pošto ste u reprezentaciji Srbije, kreću nove obaveze.
“Tako je Srbiju čekaju Liga nacija (bivša Svetska liga) i u septembru SP. Objavljen je širi spisak reprezentativaca, među njima pet iz Vojvodine, koji se sutra (subota) okupljaju. Selektor Nikola Grbić i odbojkaši iz inostranstva nešto kasnije dolaze. Dok selektor ne dođe sa reprezentativcima ćemo raditi kolega Dušan Nikolić i ja”.

Plan rada je dobro poznat.
“Bićemo u Kovilovu, potom u Beogradu pa u Kraljevu. U odbojkaškom gradu 25. 26. i 27. maja igramo sa Brazilom, Italijom i Nemačkom. Pravi spektakl nas očekuje u Kraljevu”.

Od naših reprezentativaca uvek se očekuju najviši dometi.
Ciljamo medalje, trudićemo se da ih osvojimo. Idemo u nove pobede”, konstatovao je trener šamiona Srbije i reprezentativni stručnjak Neđo Osmankač.

 I još par rečenica o starom – novom prvaku Srbije koji je bio gost rubrike “Pet na pet”, ali se punog srca odazvao i za učešće u jednoj od Mozzart – ovih društveno odgovornih akcija “Humanitarni tiket u podne”.

U prvom navratu Neđa je bio trener čak osam godina u Vojvodini. Potom ga je poziv nosio do Grčke, Turske, Rusije…opet se vratio u Vošu gde je kao trener radio još šest godina da bi 2016. postao šef stručnog štaba. Ujedno bio je član trenerskog tima nacionalnih selekcija Srbije i Rusije.  Završio je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu, potom je postao magistar, ali i doktor fizičkog vaspitanja. Sa reprezentacijom Srbije bio je olimpijski šampion u Sidneju 2000. godine. Potom, i evropski prvak godinu dana kasnije u Češkoj. Pobednik je i Svetske lige u Poljskoj. I sa inostranim klubovima u kojima je radio okitio se sa više medalja. Impozantnim rezultatima dodao je još jednu šampionsku titulu.

PIŠE: Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: OK Vojvodina


tagovi

OdbojkaNedžad OsmankačOK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara