Kolaković sa igračima (©FIVB)
Kolaković sa igračima (©FIVB)

Kolaković pred duele odluke: Bolje da se uzdamo u sebe

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.06.24. | 22:55

"Moramo da razmišljamo o Sloveniji, mislim da je to jedino ispravno", rekao je selektor Srbije

Vrlo blizu su odbojkaši Srbije da obezbede olimpijsku vizu. Imaju dve opcije - prva je da Poljska pobedi Kubu, a druga je da Srbija trijumfuje protiv Slovenije.

S obzirom na trenutnu formu Slovenaca, čini se da će biti lakše da se očekuje povoljan rasplet na utakmici Poljska - Kuba, koja se igra u nedelju od 13.00 časova.

Večeras su Orlovi mogli da naprave možda i odlučujući korak, ali nisu uspeli da trijumfuju protiv Grbićeve ekspedicije - 2:3.

"Ušli smo u utakmicu opet sa slabijim intenzitetom, ali i mislim da smo odigrali lep meč. Bilo je dobro i kvalitetno sa naše strane. Poljake smo naterali da dobro razmišljaju, Nikola je već u petom setu i napravio možda ključnu izmenu sa Huberom. Nadam se da smo zaslužili da odemo na Olimpijske igre, mislim da smo zaslužili zbog borbe i želje koju ispoljavamo u svakom meču, i kada gubimo i kada vodimo. Iskreno se nadam da... Govorio sam igračima tokom meča da moramo da igramo svaki poen, bez obzira što je bila velika prednost Poljaka u trećem setu. Da moramo da zaslužimo odlazak i Igre u Parizu time što ćemo sad na ovim poenima da radimo i zaslužimo tu sreću da možemo u nedelju da pobedimo Sloveniju i rešimo naš odlazak na Olimpijske igre", rekao je selektor Igor Kolaković.

Iako sve može da se reši u nedelju preko dana, selektor ne želi da prebacuje odgovornost na druge.

"Moramo da razmišljamo o Sloveniji, mislim da je to jedino ispravno. Naravno da bi nam olakšala pobeda Poljske protiv Kube, ali je bolje da se uzdamo u sebe. Mislim da smo se u ovoj utakmici uzdali u naš kvalitet i došli do petog seta koji je mogao da odluči i odlazak na Olimpijske igre. Eto, izgleda da nam je sudbina da moramo teško i da se odlučuje u poslednjem trenutku".

Na meču protiv Poljske selektor je pružio veću minutažu Atanasijeviću, Todoroviću, Krsmanoviću...

"Vidljivo je bilo da je Luburić iscrpljen, toliko vremena nosi taj "najfizičkiji" deo naše igre. Hteo sam i ranije da ga zamenim, ali je insistirao da još produži. Možda je to bila i greška, možda sam mogao od početka sa Atanasijevićem. Videli ste tu želju, inspiraciju, kvalitet koji ispoljava... Lube ima kontinuitet, ima zamah i šteta je to gušiti. Vuk Todorović takođe, sjajna rola. Pokazao je koliko je talentovan i darovit tehničar. Ostali igrači, tu mislim i na Krsmanovića koji nije dugo igrao, pa je sada dobio priliku, a i ove koji su nosili poslednjih nekoliko utakmica, svi su pokazali kvalitet i mnogo mi je drago da smo bili tim, u svakom smislu. Da i u nedelju budemo tim i probamo da odemo na Olimpijske igre, da uradimo sve da odemo na Olimpijske igre", zaključio je Kolaković.



tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeLiga nacija za odbojkaše

Ostale vesti


Najviše komentara