Igor Kolaković (©MN Press)
Igor Kolaković (©MN Press)

Kolaković odabrao ko će se boriti za OI: Povratak Jovovića i Meljanca, prilika i za mlade nade

Vreme čitanja: 3min | pon. 15.04.24. | 12:57

Selektor saopštio spisak od 30 imena za Ligu nacija

Odbojkašice Srbije su se plasirale na Olimpijske igre, a odbojkaši će to pokušati da urade preko ovogodišnje Lige nacija.

Danas je objavljen spisak igrača sa kojima će Igor Kolaković pokušati da izbori vizu...

Izabrane vesti

Na njemu se nalazi 30 igrača, a ono što je na prvi pogled uočljivo jeste da se vratio dizač Nikola Jovović, da su ponovo tu korektor Nikola Meljanac i primač servisa Davide Kovač, kao i da će priliku dobiti i nade iz domaće lige - njih 14. Posle cele propuštene sezone zbog povrede nema Srećka Lisinca.

Među odabranima se nalaze dizači: Vuk Todorović, Nikola Jovović, Aleksa Batak, Matija Milanović, Nikola Petrović. Korektori su Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Meljanac, Dušan Nikolić i Luka Stanković.

Na mestu libera će se boriti Milorad Kapur, Vukašin Ristić i Dušan Jović. Srednji blokeri su Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković, Nemanja Mašulović, Andrej Rudić, Vladimir Gajović, Aleksandar Stefanović i Aleksandar Bošnjak.

Na prijemu servisa selektor se odlučio za Uroša Kovačevića, Marka Ivovića, Mirana Kujundžića, Pavla Perića, Veljka Mašulovića, Lazara Bajandića, Luku Tadića, Davidea Kovača i Vuka Ivankovića.

Muška seniorska reprezentacija Srbije će tokom prve sedmice (21 – 26. maj) VI Lige nacija 2024. igrati u Rio de Žaneiru. Seniori Srbije će prvi meč odigrati protiv Irana u četvrtak, 23. maja od 2.00 časa po našem vremenu.

Srbija će drugi meč u Brazilu odigrati protiv Japana takođe u četvrtak, 23. maja, ali od 23.30 časova po našem vremenu. Treći rival je Brazil u subotu, 25. maja od 2.00 časa po našem vremenu, a četvrti Nemačka u nedelju, 26. maja od 19.00 časova. U Brazilu će, pored Srbije i domaćina, igrati i Italija, Argentina i Kuba.

Druga sedmica će se odigrati od 4. do 9. juna, a Srbija će prvi meč u Otavi, u Kanadi odigrati u sredu, 5. juna od 22.30 časova po našem vremenu protiv Holandije. Drugi rival je SAD 8. juna od 2.00 časa po našem vremenu, a treći Argentina u nedelju, 9. juna od 2.00 časa po našem vremenu. Srbija će četvrti meč u Otavi odigrati protiv Kanade, domaćina turnira, u noći između nedelje, 9. juna i ponedeljka, 10. juna u ponoć. U Kanadi će još igrati i Italija, Francuska i Kuba.

Srbija će tokom treće sedmice, od 18. do 23. juna, igrati u Ljubljani. Prvi rival u Sloveniji biće Kuba u sredu, 19. juna od 16.30 časova. Srbija će drugi meč odigrati protiv Turske u petak, 21. juna od 20.30 časova. Treći protivnik Srbije biće Poljska u subotu, 22. juna od 16.30 časova, a četvrti Slovenija u nedelju, 23. juna od 20.30 časova. U Ljubljani će još igrati Italija, Argentina i Bugarska.

Seniori Srbije tokom VI Lige nacija 2024. neće igrati protiv Francuske, Italije i Bugarske. Svaka reprezentacija će tokom jedne sedmice odigrati 4 utakmice, odnosno ukupno 12. Na finalni turnir će se plasirati Poljska i još 7 najuspešnijih selekcija.

Interkontinentalni deo V Lige nacija 2024. trajaće od 21. maja do 23. juna, a Finalni turnir od 27. do 30. juna u Lođu.


tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara