(©MN Press)
(©MN Press)

Kolaković na okupljanju: Liga nacija sa iskusnijim igračima, obaveza da odemo na OI

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 12:39

U Hotel M stiglo je danas 12 odbojkaša, ostali će pristizati u etapama

Krenuli su i odbojkaši! Na dobro poznatom mestu - u hotelu "M" okupila se danas muška reprezentacija. Orni, raspoloženi i nasmejani stizali su uglavnom mladi igrači na mesto okupljanja.

Na početak priprema došli su dizači Vuk Todorović i Matija Milanović, korektori Nikola Meljanac i Luka Stanković, primači servisa Pavle Perić, Veljko Mašulović i Davide Kovač, srednji blokeri Nemanja Mašulović, Aleksandar Nedeljković, Andrej Rudić, libera Milorad Kapur i Dušan Jović.

Izabrane vesti

Neki igrači i dalje igraju u Srbiji ili inostranstvu, pa će se naknadno odazvati.

"Plan je da se ponovo okupljamo u etapama, zavisno od toga kad ko završi sezonu", rekao je selektor Igor Kolaković. "Neki igrači još igraju. U suštini mislim da ćemo se okupiti do 1. maja svi. Ruski klubovi su izašli u susret našim odbojkašima da ne igraju poslednji turnir za plasman. Mislim na Uroša Kovačevića, Petra Krsmanovića i Marka Ivovića. Ostali će sigurno doći pre toga, tako da ćemo sa te strane imati dobru situaciju. Uglavnom su svi zdravi. Plan je da boravimo u Beogradu do 10. maja, kad odlazimo u Italiju na turnir koji se završava 13. Igraćemo dva meča sa Italijom i posle verovatno sa Argentinom. Liga nacija za nas počinje 22. maja. Mi ćemo 19. na put za Brazil".

Zna se da je ovogodišnji cilj Srbije plasman na OI kroz Ligu nacija.

"Ovo takmičenje nam je poslednja šansa - 12 velikih utakmica za nas. Imamo svoje ciljeve, snove... Znam da nam je Kuba za petama, takođe Iran, Holandija i Turska. I oni imaju svoje ambicije. Kubi će se pridružiti čak neki igrači koji ranije nisu igrali. Veliki je ulog - Olimpijske igre. Nadam se da ćemo se u sledećih mesec dana dovoljno osvežiti i spremiti za ono što je pred nama".

Upitan je selektor da li postoji pritisak...

"Naša želja je svakako da se ova generacija plasira na Olimpijske igre. Oni su to zaslužili svojim rezultatima, igrama u prethodnom periodu... Propustili smo dva olimpijska ciklusa, da se pojavimo na Igrama. Bez pritiska je teško igrati, tako da sigurno da postoji. Naša velika želja je da se nađemo na OI, ali i obaveza".

Prokomentarisao je i povratak Nikole Jovovića posle jedne godine reprezentativne pauze.

"Mislim da Nikola pripada ovoj generaciji, njemu je mesto ovde - da se zajedno sa saigračima bori pre svega da izbori mesto u timu, a onda i za rezultate koji nas vode za Olimpijske igre. Ova Liga nacija zaslužuje iskusnije igrače, nemamo prostora ni vremena... Iako će mnogi mladi procirkulisati, nemamo vremena da im dajemo šansu u VNL. Ako se evenutalno kroz neki kvalitet izbore u ovom periodu... Ali, mislim da moramo da se oslonimo na iskustvo, jer je 12 velikih utakmica".

Ispravio se selektor - poslednji će ipak stići Marko Podraščanin.

"Podraščanin će poslednji da dođe 10. maja u Italiji, po završetku njegovih obaveza u finalu Lige šampiona. Svakako je značajno za ovu Ligu nacija da niko od igrača nema mnogo dana slobodnih. Niko ne preskače nijedan turnir, svi su u pogonu. Čitavu godinu smo podgrevali atmosferu međusobnim kontaktima, željama i motivom. To je dobra strana ove Lige nacija - konačno igramo u punom sastavu".

Pomenuo je selektor i Srećka Lisinca, koji će i ovu godinu propustiti.

"Srećko uvek nedostaje i igrački i kao čovek. Mislim da je veliki žal zbog njega. Celu sezonu je preskočio nakon operacije, nije još uspeo da se oporavi. On nije bio ni prošle sezone sa reprezentacijom. Nadamo se njegovom brzom oporavku i nadam se da će on nastaviti svoju karijeru. Sigurno da će biti prostora u reprezentaciji za njega u narednom periodu", zaključio je Igor Kolaković.




tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara