Odbojkaši Srbije (©FIVB)
Odbojkaši Srbije (©FIVB)

Kolaković izabrao igrače za najteži izazov: Poslednja šansa za olimpijsku vizu

Vreme čitanja: 1min | ned. 16.06.24. | 12:06

Danas je reprezentacija krenula put Ljubljane gde će učestvovati na trećem turniru Lige nacija

Za nedelju dana će se definitivno znati da li će u srpskoj olimpijskoj ekspediciji biti i odbojkaši.

Pred Orlovima je odlučujuća nedelja u Ligi nacija tokom koje će pokušati da ostvare povoljne rezultate i izbore mesto na turniru u Parizu.

Izabrane vesti

Rivali su Kubanci, Turci, Poljaci i Slovenci. Selektor Igor Kolaković je na put poveo 15 igrača, među kojima je i Aleksandar Atanasijević koji je prethodnih dana imao problem sa temperaturom.

Na spisku za poslednji turnir se nalaze dizači Vuk Todorović i Nikola Jovović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Milorad Kapur i Vukašin Ristić, primači servisa Uroš Kovačević, Marko Ivović, Miran Kujundžić, Pavle Perić i Veljko Mašulović, srednji blokeri Marko Podraščanin, Petar Krsmanović, Aleksandar Nedeljković i Nemanja Mašulović.

U odnosu na prva dva turnira sada je među putnicima i mladi Veljko Mašulović. Kolaković na raspolaganju ima 15 igrača, od kojih će za svaku utakmicu birati 14.

Srbija je trenutno na 9. mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, a Kuba na 10. sa 250,64 boda. Za uzimanje olimpijske vize potrebno je da naši momci zadrže trenutnu poziciju posle četiri meča.




tagovi

Igor KolakovićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara