"Kocić"
"Kocić"

Kocić za MOZZART Sport: Oslabljeni su, ne igra Kardinal… Pred našim navijačima igramo 15, 20 odsto bolje

Vreme čitanja: 4min | sub. 06.02.16. | 11:00

“Ipak, oni su velesila u ovom sportu”, ističe mozak naše ekipe

KocićSrbiji sledi borba za prvo mesto u grupi. Protivnik jedan od najtežih u Evropi – Portugal! Ima ta reprezentacije svoje adute, toliko puta pomenutog Rikardinja, ali imaju i naši Orlovi mađioničare u timu. Jedan od njih je svakako Mladen Kocić. Pravio je bravure na prvom meču na prvenstvu, izluđivao protivnika i pravi šanse za svoje saigrače. Nije ga slučajno kapiten Marko Perić najavio kao glavnog igrača.

On najavljuje težak susret s Portugalcima, ali i ističe da se Orlovi nikoga ne plaše.
"Portugal je velesila u futsalu. Igrali smo sa njima tri ili četiri puta. Nažalost svaki put smo izgubili. Međutim, prvi put smo izgubili 1:5 u Mađarskoj, a svaki sledeći put po 1:2, tako da je tazlika očigledno manja, da smo im se približili. Nije to više tolika razlika. Imaju najboljeg igrača na svetu - Rikardinja i to moramo priznati i skinuti kapu tom čoveku. Ali, nećemo se predati, igramo na svom terenu”, kaže Kocić za MOZZART Sport.

Izabrane vesti

Kocić dodaje da je važna stvar što našem protivniku neće igrati drugi najbolji fudbaler – Kardinal.
Oni su oslabljeni, ne igra im Kardinal, dobio je crveni karton u kvalifikacijama, kažnjen je s tri utakmice i najverovatnije ne igra protiv nas. To im je drugi najbolji igrač. Ali, ko god da bude igrao neće biti prevelike razlike. Pravimo taktiku za Rikardinja, ima leka i za njega. Moramo da igramo jaku odbranu. Što se tiče napada i individualne tehnike mislim da smo među najboljima na šampionatu. Ne plašimo se Portugala, ako iskoristimo svoje šanse možemo da pobedimo”.

POZNAJUĆI NAŠ MENTALITET…

Gol protiv Slovenije

Slovenija je izgubila od Portugalaca s 2:6 i tako dovela Orlove u situaciju da moraju da pobede ako žele prvo mesto. To Kociću ne smeta –zbog našeg mentaliteta.
"U futsalu je teško igrati na nerešeno, mada bi nam odgovaralo da znamo u podsvesti da nam nerešen ishod protiv favorita odgovara. Ipak, poznajući naš mentalitet u svim sportovima možda nije ni loše što moramo da pobedimo. Krasi nas dobra atmosfera, nije bitno ko će da bude junak, svi smo junaci, samo je važno da pobeđujemo. Još jednom bih se zahvalio publici na stvarno neverovatnoj poseti. Nismo to očekivali, stvarno smo se prijatno iznenadili. Sa njima je mnogo lakše igrati i sa Slovenijom, a kamoli sa jačim ekipama”, ističe Kocić.

POGLEDAJTE MOZZART KVOTE ZA OVAJ MEČ

Pitali smo našeg maestra na petoparcu da prokomentariše moguće rivale u četvrtfinalu.
"Iskreno pričajući, Španija je po mom mišljenju apsolutni favorit. Kao mi u vaterpolu, jedna dimenzija iznad svih. Poštujem sve reprezentacije, ali oni su stepenik iznad svih. S njima smo igrali sve pripremne utakmice, izgubili obe, bilo je 5:3 i 5:2 ja mislim. Čak su nas i oni pohvalili da smo odigrali odličan meč. Voleli bi da ih izbegnemo. Ali, i za njih važi isto kao i za Portugalce - poštujemo, ali se ne plašimo! U drugom slučaju bi to bila Ukrajina. Nije individualno jaka, ali je kao kolektiv kao mašina, lomi protivnika ceo meč i prelomi u poslednjih deset minuta. Fizički su jaki, imaju sistem. Podsećaju na Ruse, ali oni imaju Brazilce".

Naš reprezentativac ne bi voleo strance u ekipi.
"Neka ograniče barem na jednog ili dva stranca (Brazilca). Malo mi to smeta. Dođe polufinale Evropskog prvenstva i od četiri reprezentacije najviše ima Brazilaca. U Italiji ima 10, u Španiji tri, Rusi imaju isto, i onda em su za nijansu bolji od nas, em imaju Brazilce. Nisam za to da imamo strance. Slažem se s košarkašima. Klub je jedna stvar, reprezentacija druga, to je tvoja zemlja, grb. Za svoje ljude, svim srcem. Ne može stranac to da oseti kao ovih 14 momaka, da oseti atmosferu u Areni. Boriće se on to je sigurno, ali nije to to”.

STREPELI SMO OKO POSETE

Broj navijača je bilo pravo otkrovenje za sve u našem timu i stručnom štabu.
"Navijači su pravo otkrovenje za nas. Bili smo skeptici po tom pitanju. U Srbiji se moram priznati mal oslabije prati ovaj sport. Kada smo 2012. igrali baraž za Svetsko prvenstvo u Pioniru je bilo 2.000 ljudi. A ubedljivo smo pobedili. Od 8. januara smo pričali smao o tome da li ćemo razočarati sebe, razočarati Uefu sa malim brojem ljudi. A onda kad smo čuli tri dana pred otvaranje da je prodato 7.000 i više karata nismo mogli da verujemo".

Na kraju, malo i o budućnosti ovog sporta u našoj zemlji.
"Slede nam teži protivnici, ali ćemo igrati sve bolje. Pred našim ljudima u Areni. Oni nam daju sigurno 15 do 20 odsto više želje i volje da igramo bolje. Ovo Evropsko prvenstvo je dobro propraćeno medijski i to nam je pomoglo. Deki Stanković, Đoković, Čavić, zlatni Orlići... Verujem da su ljudi došli i zbog njih, ali bi bilo dobro da se od ovog šampionata sve promeni. Hrvatska je primer. Nadam se da će deca početi da treniraju ovaj sport od sedme godine i da će se stvoriti sistem koji će nam doneti mnogo medalja u budućnosti”.

A, možda medalja dođe već na ovom takmičenju!

(FOTO: Star sport)


tagovi

SrbijaPortugalMladen KocićFutsal Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara