Nikola Vlahović (©sgbbm.de)
Nikola Vlahović (©sgbbm.de)

Ko je budući Orao? Srbija je uvek bila moj san

Vreme čitanja: 3min | ned. 29.09.24. | 08:14

„Trenutno sam u procesu dobijanja srpskog pasoša. Ponosan ću biti ako dobijem šansu da budem deo reprezentacije“, rekao je rukometaš nemačkog bundesligaša Bitighajma Nikola Vlahović za Mozzart Sport

Veliki broj Srba živi van zemlje, a Nemačka, Austrija i Švajcarska su „rezervoar“ gde naše selekcije mogu da crpe nove asove za nacionalni tim. U fudbalu smo poslednjih godina privoleli pod srpsku zastavu igrača Atalante Lazara Samardžića, šteta što nije uspelo s novom zvezdom Bajerna Aleksandrom Pavlovićem.

U Rukometnom savezu Srbije dugo se radi na tome da se sve najbolje stavi na raspolaganju najboljoj selekciji. Uroš Borzaš i Dragan Pešmalbek su primeri prethodnih godina. Jedan je branio boje Mađarske u mlađim kategorijama, drugi Francuske, ali su od 2021. u taboru Orlova. Bilo je i suprotnih primera, pa tako levoruki desni bekovi Zoran Ilić igra za naše severne komšije Mađare, a Aleksandar Cenić za juniorsku selekciju Španije.

Izabrane vesti

Kvalifikacije za rukometno Evropsko prvenstvo 2026. godine u Danskoj, Švedskoj i Norveškoj kucaju na vrata, a Orlovi bi mogli da dobiju novog aduta na putu do zavšnice šampionata. U pitanju je Nikola Vlahović, levi bek bundesligaša Bitighajma. O momku rođenom u Nemačkoj se malo zna. Osim imena i prezimena koje jasno govore da se radi o igraču naše gore list, rukometna javnost nema mnogo podataka.

Posle informacije Mozzart Sporta da postoji mogućnost da bude deo našeg nacionalnog tima, momak rođen 1999. godine, koji je igra na poziciji levog beka, strelac 10 golova na prva tri meča najjače liga na svetu, koga karakteriše i dobra igra u defanzivi, u razgovoru za naš portal se predstavio domaćoj rukometnoj javnosti i objasnio kako je došlo do kontakta sa selektorom Borisom Rojevićem.

Trenutno sam u procesu dobijanja srpskog pasoša. Sve de desilo veoma brzo i bio sam iznenađen pozivom. Bio bih ponosan ako budem dobio šansu da budem deo nacionalnog tima. Moji roditelji dolaze iz Srbije i uvek mi je bio san da zaigram za nju“, rekao je Vlahović i dodao:

Posle utakmice sa Ajzenahom me je kontaktirao selektor Boris Rojević. Pričali smo i rekao mi je da me ima u planu za naredne reprezentativne akcije“.

Kakav je bio vaš rukometni put?

Ceo život igram za Bitighajm. Prvi ugovor sa klubom sam potpisao sa 17 godina. I ranije sam igrao u najjačem rangu u Nemačkoj, u sezoni 2018/2019. Samo smo opet u eliti. Prošle sezone smo bili u drugi u drugoj ligi i izborili pravo da igramo prvu Bundesligu“.

Da li dolazite u Srbiju?“

Kad god mogu tokom pauze u šampionatu dolazim u Zrenjanin, tu mi živi porodica“.

15.00: (4,00) Bitighajm (8,50) Gumersbah (1,35)

Koje su ambicije Bitighajma?

Dobro smo počeli prvenstvo, imamo dve pobede u prva tri kola. Ambicije su da ostanemo u ligi. Biće teško, ali verujem da možemo da to ostvarimo“.

Da li ste imali kontakt sa spskim rukometašima koji igraju u Nemačkoj?

Prošle godine je moj klub igrao u Kupu Nemačke sa Fuhse Berlinom za koji igraju Dejan Milosavljev i Mijajlo Marsenić. Sada ćemo opet s njima da igramo, pa ću imati prilike bolje da ih upoznam, da popričamo. Naravno, nadam se i da ćemo da budemo saigrači u reprezentaciji“.

Kako je raditi sa trenerom Ikerom Romerom, velikim imenom španskog i svetskog rukometa, nekadašnjim asom Sjudad Reala, Barselone i Fihse Berlina.

Iker je sjajan trener. Siguran sam da će sve da učini da ostanemo u ligi. Od njega mogu mnogo da naučim, radi se čoveku koji je imao vrhunsku svetsku karijeru. Uvek mi govori da tek treba da budem u zenitu karijere, da mogu još da napredujem. Pomaže mi mnogo i srećan sam što radim s njim“.

Letos vam je u klub stigao veliko ime nemačkog rukometa, bivši repezentativac Julijus Kun koji je dugo branio boje Melsungena.

Julijus je skoro stigao kod nas i sigurno je veliko pojačanje. Ima vremena da pričamo o njegovom iskustvu u reprezentaciji. Uzbuđen sam što bih mogao i ja da budem deo nacionalne selekcije“, zaključio je Vlahović za Mozzart Sport.



tagovi

Nikola VlahovićRukometna reprezentacija SrbijeRK Bitihajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara