Incidenti u finalnom meču Kupa Srbije (©MN Press)
Incidenti u finalnom meču Kupa Srbije (©MN Press)

Ključa u srpskom rukometu: Voša ne može da dočeka Partizan na Slanoj bari

Vreme čitanja: 2min | sre. 11.09.24. | 16:59

Derbi premijernog kola domaćeg šampionata naredne srede (18.00) igraće se najverovatnije u SPENS-u sa navijačima oba kluba, saznaje Mozzart Sport

Nastavlja se vruća atmosfera u srpskom rukometu. Bura iz Rukometnog saveza Srbije prelila se i na domaći šampionat. Super rukometna lige još nije ni počela (u petak Zvezda dočekuje Vranje u Šumicama), a već tenzije na relaciji dva kandidata za titulu, šampiona Vojvodine i osvajač Kupa Srbije, Partizana.

Žreb je rekao da će već u prvom kolu da se sastanu ljuti rivali. Utakmica je zakazana naredne srede od 18 časova. Pre toga će timovi Borisa Rojevića i Đorđa Ćirkovića u četvrtak (20.15) da odmere snage u Banjaluci u okviru Superkupa Srbije.

Izabrane vesti

Crno-beli su zahtevali ulaznice za sredu u Novom Sadu i najavili dolazak veće grupe navijača (oko 500). Pošto je dvorana na Klisi mala, jedva da može nešto više od 2.000 gledalaca da primi, a s obzirom na incidente iz aprila i finalnog meča Kupa Srbije, kada je došlo do fizičog sukoba navijača crno-belih i domaćina, na zajedničkog sastanku Komesara za bezbednost, policije i predstavnika oba kluba došlo se do zaključka da objekat na Klisi ne ispunjava uslove da u njemu budu i pristalice Vojvodine i Partizana.

Četvrtak, 20.45: (2,10) Fihse Berlin (8,00) Vesprem (2,00)

Novosađani su insistirali na košarkaškom modelu, odnosno da budu prisutni samo domaći navijači. Direktor Super rukometne lige Srbije Dejan Milenković naložio je domaćinu da izabere dvoranu koja ispunjava bezbedonosne uslove, a u ovom slučaju to nije dvorana Slana bara.

Vojvodina tri dana pre početka meča treba da odredi mesto odigravanja ove utakmice. Jasno je da ne može da se igra na Slanoj bari uz prisustvo navijača oba kluba“, rekao je direktor Super rukometne lige Srbije Dejan Milenković za Mozzart Sport.

Da li je SPENS rešenje?

To je sada na Vojvodini da odluči“, istakao je Milenković.

Jasno je da će derbi premijernog kola domaćeg šampionata da se odigra u SPENS-u, u verovatno vatrenoj atmosferi, uz dobro popunjene tribine najveće dvorane u Srpskoj Atini.

Dva najbolja kluba igraće sutra u Banjaluci meč Superkupa pred sigurno dupke punim tribinama dvorane Borik koja može da primi 4.000 gledalaca. Očekuje se da će biti prisutni i Grobari i Firmaši.


tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara