Simona Mateska, najefikasnija u pobedi crveno-belih (©MN Press)
Simona Mateska, najefikasnija u pobedi crveno-belih (©MN Press)

Klasika u odbojkaškom karavanu: Tercet favorita nije prepustio ni set

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.10.24. | 20:40

Sigurne pobede Zvezde, Sremica i Lajkovčanki

Bez iznenađenja u superligaškom karavanu za odbojkašice. Tercet favorizovanih klubova je opravdao očekivanja i zabeležio pobede u 3. kolu elitnog ranga. Crvena zvezda, Srem i Železničar nisu ispustili ni set, pa je sasvim jasno da je razlika u kvalitetu pruženih igara bila i više nego očigledna.

Dame sa Marakane su pred sobom imale zadatak da udare novu recku u nacionalnom prvenstvu. Planove su bez problema i sprovele u delo u utakmici protiv Omladinca - 3:0 (25:15, 25:20, 25:14). Crveno-bele su lako arhivirale gostovanje mladim Banovčankama, uz sjajne role Simone Mateske (16 poena), Ane Lazarević (10) i Poljakinje Malgoržate Jasek (9). Trener Milan Gršić je iskoristio priliku da odmori i pojedine nosioce igre. Anica Kutlešića je kao prva opcija na poziciji blokera meč presedela na klupi, dok su šansu da se istaknu u manjoj ili većoj meri dobile i rezervistkinje poput Magdalene Obućine, Katarine Stanković, Staše Stamenković, Milane Stanković, Lane Mijačić i Ivone Lazović.

Izabrane vesti

S druge strane, Železničar je uspešno štriklirao gostovanje Inđiji - 3:0 (25:15, 25:9, 25:19). Strateg Lajkovčanki Ratko Pavličević je posle dva seta sa gotovo najjačom postavom, promešao karte u trećem. Tek tada su i pulenke Nikole Jerković uspele da se suprostave, ne i ozbiljne zaprete. Najefikasnija u trijumfu Ćire bila je Ksenija Tomić koja je ostvarila učinak od 16 poena.

Po istom receptu je posao završio i Srem. Ekipa iz Sremske Mitrovice se vratila na pobednički kolosek posle startnog slavlja nad pazovačkim Jedinstvom i poraza od Železničara. Možda su u prethodnim sezonama megdani sa Spartakom donosili i neizvesniju borbu. Kada je reč o aktuelnoj, dame koje predvodi Nikola Kapric su daleko dominatnije od Subotičanki - 3:0. Na kraju je i rezultat po deonicama (25:11, 25:14, 25:17) potvrdio da su Golubice van svoje tvrđave "Dudove šume" totalno bezopasne. Niko u taboru pobednica nije posebno odskočio. Bolja od ostalih bila je Aleksandra Đorđević sa 13 poena.

Superliga Srbije za odbojkašice - 3. kolo

Petak

Jedinstvo (Stara Pazova) - Ub 2:3

Subota

Radnički (Beograd) - Jedinstvo (Užice) 1:3

Omladinac - Crvena zvezda 0:3

Inđija - Železničar (Lajkovac) 0:3

Srem - Spartak (Subotica) 3:0

Nedelja

16.00: Partizan - Tent




tagovi

ŽOK Crvena zvezdaŽOK SremŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara