Odbojkašice Kjerija (©CEV)
Odbojkašice Kjerija (©CEV)

Kjeri napravio veliki korak ka evropskom peharu, Silvija i Tanja se nisu radovale

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.03.23. | 21:51

Italijanski tim u prvom meču finala CEV Čelendž kupa slavio maksimalnim rezultatom protiv Lugoža

Nije još sve izgubljeno, ali Lugož se večeras značajno udaljio od pehara u CEV Čelendž kupu. Italijanski Kjeri je ubedljivo slavio u prvom meču finala na domaćem terenu i pokazao da se ozbiljno nameračio na trofej - 3:0 (25:15, 28:26, 25:17).

S obzirom na to da je Kjeri trenutno peti u prvenstvu Italije, bilo je jasno da poseduje veliki kvalitet i da je u ovom duelu favorit. To je na prvom okršaju i dokazao.

Izabrane vesti

Prvi set dobile su Italijanke ubedljivo, u drugom su se nešto više mučile, a onda su u trećem ponovo izbegle bilo kakvu neizvesnost.

Najviše se istakla u pobedničkom timu Frančeska Vilani, koja je zabeležila 15 poena (12 iz napada, jedan blok i dva asa).

U poraženoj ekipi najviše poena je upisala Ruban - 12. Ceo meč su odigrale Silvija Popović na poziciji libera i Tanja Grbić na mestu dizača, ali se na kraju nisu radovale.

Revanš meč igra se 22. marta u Lugožu. Dva seta će na toj utakmici biti potrebna Kjeriju da overi ukupan trijumf, dok će rumunski klub prvo juriti trijumf 3:0 ili 3:1, a potom i slavlje u zlatnom setu.

Kad je muška konkurencija u pitanju - treće po rangu evropsko takmičenje je večeras završeno, a pobedu je odneo grčki Olimpijakos koji je bio bolji od Makabija iz Tel Aviva dva puta po 3:0.

ČELENDŽ KUP - FINALE

Sreda

Kjeri - Lugož 3:0


tagovi

Silvija PopovićČelendž kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara