Andreas Volf (©Reuters)
Andreas Volf (©Reuters)

Kil potvrdio: Volf je naš do 2028.

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.24. | 16:30

Nemački golman se vraća u redove Zebri iz poljskog Kjelcea

Ovog četvrtka su dve rukometne transfer sage završene. Luka Cindrić je potpisao sa Vespremom na 2+2 sezone, a Kil je potvrdio da je posle pet godina u svoje redove vratio jednog od najboljih golmana današnjice Andreasa Volfa.

Kjelce je saopštio da je Volf otišao u Kil, uz obeštećenje (ne pominje se cifra), a to će da smanji dug poljskog vicešampiona koji je prošle godine morao da proda Vespremu Nedima Remilija (pominjala se suma od 900.000 evra) kako bi sanirao minus u kasi.

Izabrane vesti

"Zaista sam srećan zbog povratka u Kil. Poznajem grad, klub, veliki deo tima i specijalne navijače. To će mi olakšati novi početak", rekao je Andreas Volf za sajt Kila i dodao:

Svi su se neverovatno trudili da mi ovaj povratak omogući da se osećam kao da radim pravu stvar. Pre svega Viktor Silađi i Filip Jiha, sa kojima sam razgovarao o prošlosti, ali mnogo detaljnije o planovima i budućnosti. To me je uverilo da naša zajednička misija u Kilu treba da počne ponovo”.

Za Volfa se tokom sezone pominjao prvo Magdeburg, ali na kraju je Kil bio konkrentiji iako naredne sezone Zebre neće igrati u Ligi šampiona već u Ligi Evrope.

Ovo je moja kuća i želim da se takmičim protiv najboljih timova na svetu iz nedelje u nedelju. Volim pritisak koji ima Kil i najjača liga na svetu”.

Generalni direktor Kila Viktor Silađi zadovoljan je transferom.

Nemački broj jedan se vratio u Kil. Nije bio lak poduhvat da se finalizuje transfer. Svi u rukometnom svetu znaju koje kvalitete ima Andreas. Neće mu biti potrebno vreme da se navikne, već je igrao sa mnogim našim vrhunskim igračima. Svojim iskustvom i veštinom, odmah će nas ojačati i dati važan zamah ekipi”, istakao je Silađi.

Ostaje da se vidi ko je višak na golu u Kilu naredne sezone, da li Francuz Samir Belasen koji bi mogao u Kjelce ili iskusni Čeh Tomaš Mrkva. Partner Volfu od juna 2025. biće Španac Gonzalo Perez de Vargas koji dolazi iz Barselone.


tagovi

RK KilAndreas Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara