Katarina Bojičić (©MN Press)
Katarina Bojičić (©MN Press)

Katarina Bojičić: Srbija ima bekove koji su srećniji kada naprave asistenciju, nego kada postignu gol

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.04.23. | 15:14

Rukometašica naše zemlje se nada plasmanu na Svetsko prvenstvo

Bilo da je u dresu Jagodine ili u opremi reprezentacije - Katarina Bojičić izgara dok se bori sa protivnicima na crti. Rukometašici Srbije nije teško ni da provede svih 60 minuta na terenu, ako je to u interesu ekipe za koju igra.

Iako mnogo snage potroši dok se bori za svoj klub, uvek puna entuzijazma dočekuje reprezentativna okupljanja.

Izabrane vesti

Srbiju čekaju dve važne utakmice protiv Turske u baražu za Svetsko prvenstvo - prva je 7. aprila u Giresunu, a revanš je 12. u Beogradu.

"Kada nešto voliš kao što ja volim rukomet onda imaš i energije i snage. Ovo je naš izbor i koliko god da je teško, vredno je truda i tako se zaslužuje rezultat. Odatle i moj osmeh jer iako sam umorna volim da budem ovde, među ovim devojkama i zbog reprezentacije. Nadam se da ćemo ovo okupljanje završiti uspešno, da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo jer bi nam to svima mnogo značilo", rekla je Katarina Bojičić za sajt RSS.

Za Katarinu bi ovo bio debitantski nastup na šampionatu sveta.

"Za mene bi plasman na Svetsko prvenstvo značio dodatno, veliko iskustvo. Debitovala sam na Evropskom prvenstvu prošle godine i bila željna da se dokažem, sada bi ovom prilikom mogla da dodam još jedno veliko takmičenje što bi smatrala uspehom za svoje godine".

Na poziciji pivota Uroš Bregar za ovo okupljanje ima na raspolaganju samo još iskusnu Jovanu Milojević, uz mladu Tamaru Kojić koja kroz trening i razvojni tim stiče iskustvo, što u ovom slučaju stavlja određeni pritisak na leđa Bojičićeve.

"Kada bih rekla da ne osećam pritisak, lagala bih, ali sam ujedno srećna i zahvalna na prilici. U našem sportu moraš da naučiš da se boriš sa očekivanjima koja su od tebe u reprezentaciji Srbije na najvišem nivou".

Katarina je na crti uvek spremna za reakciju... Saigračice uvek mogu da se oslone na nju.

"Ženska reprezentacija ima bekove koji su srećniji kada naprave dobru asistenciju, nego kada postignu gol i zato i vole da nam dele lopte u toj meri", podvukla je Katarina.



tagovi

rssKatarina Bojičićženska rukometna reprezentacija SrbijeŽRK Jagodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara