Mrdak u bloku, Marinović u napadu (©MN Press)
Mrdak u bloku, Marinović u napadu (©MN Press)

Kapiten Partizana: Bila bi šteta da sezonu završimo sada... Samo hrabro, nema čega da se plašimo

Vreme čitanja: 3min | pon. 03.04.23. | 17:20

Milija Mrdak veruje da će crno-beli doći do trijumfa na domaćem terenu koji vodi u polufinale

Ako neko ne zna šta bi trebalo da radi kapiten na terenu kada su u pitanju prelomne utakmice u sezoni, može da pogleda odbojkaški večiti derbi i partiju koju je prikazao Milija Mrdak.

Došao je prošlog leta kao pojačanje iz inostranstva, dobio je odgovornu "crticu" ispod broja i od samog početka na pravi način vodio tim. U subotu je Partizan mogao da završi sezonu, jer je gubio 0:1 u četvrtfinalnoj seriji od Crvene zvezde - posle dva osvojena trofeja sve je moglo u trenu da se sruši, ali nije dozvolio to lider crno-belih.

Izabrane vesti

Osvojio je čak 34 poena, pronalazio rešenja kada ih drugi nisu imali i pokazao saigračima kojim putem treba da idu. Odigrali su četiri dramatična seta i na kraju zajedničkim snagama stigli do zlata vredne pobede - 3:1 (25:22, 31:29, 28:30, 25:21). Zbog veoma iscrpljujuće borbe delovalo je kao da su odigrali šest setova...

"I u terenu je izgledalo baš dugačko, posebno ovi setovi koji su se igrali na razliku... Drago mi je kako je ekipa odreagovala, ovo je više psihički bila teška utakmica, nego fizički", rekao je za Mozzart Sport kapiten Partizana Milija Mrdak. "Prvi meč smo izgubili, stvarno smo loše igrali, nijedan element nismo uradili kako treba. Tako da je bilo bitno da se u glavi pripremimo za ono što nas čeka na Banjici. Uspeli smo da se vratimo, čestitao bih ekipi na pobedi i na vraćanju u život. Naravno, predstoji taj treći duel, idemo dalje, daćemo sve od sebe. Verujem u tim i u naš kvalitet i da ćemo ostvariti trijumf, koji vodi u polufinale".

Okršaj je bio prilično zanimljiv, što zbog neizvesnost, što zbog kvaliteta igre... Proslavljali su igrači sa navijačima poene, videlo se koliko je svima stalo do pobede.

"Ja mislim da je publika uživala. Nije bilo nekih sporednih stvari, sem te odbojke. Lepa utakmica za gledanje i još je lepše što smo mi izašli kao pobednici".

Da su crno-beli izgubili stavili bi tačku na sezonu koja je imala potencijal da bude savršena s obzirom na to da su dva trofeja već u vitrinama, a da pre početka plej-ofa ni tripla kruna nije delovala kao nemoguća misija... Mada, podjednako važan meč je i onaj koji se igra sutra od 18 časova u Masteru - samo što su sada obe ekipe u situaciji - ili pobeda ili kraj. Pritisak nije više samo na Partizanu.

"Sigurno bi ostala žal. Verujemo u sebe, znamo šta možemo i stvarno bi bila šteta da završimo sezonu u ovom trenutku. Do sad smo u nekoliko navrata pokazali da možemo da budemo pravi kada dođe utakmica koja stvarno mora da se pobedi. Nemamo čega da se plašimo, samo hrabro i jako, ako pokažemo strpljenje verujem da možemo da trijumfujemo".

Iako je Mrdak bio glavni akter duela na Banjici, ne bi na kraju slavio da ga nisu podržali i saigrači...

"Odbojka je takav sport, da jedan igrač, pa čak i dva - ne mogu da pobede utakmicu. To se i sada pokazalo... Cela ekipa je, pa čak Mandić koji je sa klupe ušao na servis - bila zaslužna za pobedu. Pokazalo se da ako želimo da se radujemo na kraju, moramo svi da igramo. Uspeli smo to čak i u tom četvrtom setu gde smo vodili, pa su nas stigli i poveli. Svaki igrač je dao doprinos i to je veoma važno. Idemo dalje, to je bio samo jedan stepenik, ništa se bitno nije desilo, najvažnije je ono u utorak", podvukao je Mrdak.

ČETVRTFINALE PLEJ-OFA SUPERLIGE ZA ODBOJKAŠE (DRUGI MEČEVI)

Subota

Spartak Subotica - Ribnica 3:0 (25:17, 25:23, 25:19), prvi meč 3:0

Mladi radnik - Radnički 3:1 (13:25, 25:18, 25:19, 25:17), prvi meč 0:3

Crvena zvezda - Partizan 1:3 (25:22, 31:29, 28:30, 25:21), prvi meč 3:0

Takovo - Vojvodina 0:3 (16:25, 15:25, 20:25), prvi meč 0:3

TREĆI MEČEVI

Utorak

18.00: Partizan - Crvena zvezda

19.00: Radnički - Mladi radnik

POLUFINALE

Vojvodina - Spartak

Partizan/Crvena zvezda - Radnički/Mladi radnik

***četvrtfinalna i polufinalna serija se igraju do dve pobede, a u finalu će do trofeja stići ekipa koja prva ostvari tri trijumfa


tagovi

Milija MrdakOK PartizanOK Crvena Zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara