"Trening naših igrača u Areni"
"Trening naših igrača u Areni"

Kapiten Orlova pred EP u futsalu: U najtežoj smo grupi na šampionatu, želimo polufinale, sanjamo medalju!

Vreme čitanja: 3min | pon. 01.02.16. | 09:26

“Umnogome zavisi od prve utakmice protiv Slovenije. Ukoliko tu zabeležimo pobedu biće nam mnogo lakše u borbi za prvo mesto u grupi. Samim tim bismo izbegli Španiju u četvrtfinalu”, kaže Marko Perić za naš sajt

Trening naših igrača u AreniLjubitelji futsala, odnosno malog fudbala – spremite se! Srbija će biti domaćin Evropskog prvenstva koje će se održati od 2. do 13. februara u Beogradskoj areni. Biće ovo prilika za sve poštovaoce ovog sporta da u Beogradskoj areni uživaju u potezima najboljih igrača na Starom kontinentu. Prilika koja se ne pruža tako često.

> Biće ovo najbolje prvenstvo u futsalu do sada!

Izabrane vesti

Orlovi se nalaze u izuzetno teškoj grupi A sa Slovenijom i Portugalijom što je prava sportska pozivnica za sve ljubitelje igre na petoparcu. Očekuje nas mnoštvo atraktivnih poteza savršenih tehničara i umetnika futsala u koje svakako spada kapiten srpske reprezentacije Marko Perić.

Momak koji je karijeru počeo u Marbu, a trenutno igra za italijanski Kaos, ističe da je grupa izuzetno jaka ali da je moguće izboriti jedno od prva dva mesta koje vode dalje.
"Po mom mišljenju to je najjača grupa na Evropskom prvenstvu. Slovenija je beležila odlične rezultate prošle godine, a o Portugalu je suvišno pričati jer je ta reprezentacija već dugi niz godina u završnicama velikih takmičenja. Mislim da imamo velike šanse. Naš prvi cilj je da prođemo grupu. A nadamo se velikom i dugo sanjanom polufinalu", rekao je Perić za MOZZART Sport.

Prvenstvo će početi mečom između Srbije i Slovenije 2. februara sa početkom od 18.30 časova. Ekipe koje se dobro poznaju odmeriće snage u možda navažnijem meču u grupi. Jer Portugalija ipak važi za favorita Grupe A.
"Umnogome zavisi od prve utakmice protiv Slovenije. Ukoliko tu zabeležimo pobedu biće nam mnogo lakše u borbi za prvo mesto u grupi. Samim tim bismo izbegli Španiju u četvrtfinalu i imali veliku priliku za istorijsko polufinale. Mi smo pre svega izuzetno jak kolektiv, ali mislim da će ovaj sampionat proći u znaku Kocića, jer je sazreo u jednog ozbiljnog igrača", kolegijalno ističe Perić.

Kapiten Orlova ne krije da atmosfera u Areni može da bude veliki faktor u ostvarivanju velikih rezultata. U Areni su mnoge selekcije naše zemlje u različitim sportovima osvajale odličja, a Perić se nada da će tako biti i u futsalu u kom su naši Orlovi do sada najdalje stigli do četvrtfinala (2010. i 2012).
"Najveća vrlina naše reprezentacije je to što igramo već dugo godina zajedno i to što nas odlikuje sjajna atmosfera. Mana nam je što Srbija ima slabu ligu i nedostatak jakih utakmica. Atmosfera u ekipi je kao i uvek odlična, to je jedan od glavnih aduta naše reprezentacije. Za svakog igrača je najveća čast i privilegija, ali i velika odgovornost biti kapiten reprezentacije. Posebno pred našom publikom. Ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, jer će nam njihova pomoć biti ključna u ostvarivanju velikih rezultata".

Biće ovo najbolje prvenstvo u futsalu do sada!

Ipak, kao prve favorite turnira Perić vidi zemlje koje su godinama poznate po snažnim ekipama.
"Rekao bih da su glavni favoriti za osvajanje zlata kao i prethodnih godina - Španija, Rusija, Italija i Portugalija".

Perić kaže da je narodski rečeno "mali fudbal" u ekspanziji i da u dogledno vreme vidi futsal kao olimpijski sport.
"Ja sam ubeđen da ima šanse da futsal postane olimpijski sport, zato što je futsal trenutno u velikoj ekspanziji. Tržište je svake godine sve veće i veće i ne vidim razlog zašto se to ne bi dogodilo. Za mene je neostvarena želja da osvojim medalju sa reprezentacijom Srbije na Evropskom i Svetskom prvenstvu. I naravno osvajanje futsal kupa", zaključio je Perić u razgovoru za naš sajt.

Dnevne ulaznice će koštati 350 i 600 dinara i važiće za oba meča dana. Utakmice će se igrati u terminu od 18.30 i 21 čas.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaMarko Perićfutsal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara