Nemanja Petrić (©MN Press)
Nemanja Petrić (©MN Press)

Kapiten Nemanja Petrić: Čim sam sa 35 godina i dalje u nacionalnom timu, jasno je koliko mi prija

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.05.22. | 08:53

"Uvek pričamo o kalendaru koji je svake sezone sve čudniji. Koliko god se mi žalili, on je sve gori i gori", rekao je za Mozzart Sport iskusni odbojkaški reprezentativac

Početak profesionalne karijere Nemanje Petrića usko je povezan sa Igorom Kolakovićem. Njihova zajednička priča počela je još u podgoričkoj Budućnosti, nastavila se u reprezentaciji Srbije. Posle nekoliko uspešnih godina, putevi su im se na neko vreme razdvojili... Od ovog leta ponovo će sarađivati. Petrić je kapiten odbojkaškog nacionalnog tima, a Kolaković se vratio na selektorsku klupu.

Izabrane vesti

"Baš kao i na mom početku - ponovo Igor. Bilo bi lepo da zaokružimo uspešnu priču. Znamo se veoma dobro i dugo. Sa njim sam radio i u Podgorici i u reprezentaciji. Kvalitetan je trener, sigurno da nije tako, ne bi bio tu. Baš mi je drago što je ponovo ovde i što ima volju i želju da nastavi tamo gde je stao pre nekoliko godina", rekao je Nemanja Petrić u razgovoru za Mozzart Sport.

Zna iskusni primač servisa šta će reprezentacija dobiti povratkom trenera koji je sa Srbijom 2011. godine bio šampion Evrope.

"Sa njim će sigurno doći do mnogo promena. Ima specifičan način rada, ima autoritet, voli da radi sa mladim igračima i da im daje šansu. Mislim da je to pre svega, za našu odbojku u ovom trenutku najbitnije. Što je neko ko je usmeren na pronalaženje novih mladih igrača, pored ostalih kvaliteta u vođenju nas u koje smo se već uverili osvajanjem medalja".

Nemanja ima dogovor sa stručnim štabom, pa se i dalje nije priključio saigračima. Ali, nije propustio priliku da pogleda prijateljsku utakmicu koju su igrali sa Slovencima.

"Još imam pauzu, do sredine sledeće nedelje. Jedva čekam da počnem, ali mi i prija ovaj odmor... Došao sam malo da ih vidim, kako su i kako napreduju. Od sledeće nedelje sam tu, zajedno počinjemo novu akciju".

Iako godine prolaze, osećaj na početku nove reprezentativne misije, uvek je isti. Ponovo će pun motiva i entuzijazma Petrić povesti drugove u nove borbe.

"Čim sam sa 35 godina i dalje tu, jasno je koliko mi prija. Počeo sam pre 13, 14 godina. Bilo je nekih kratkih pauza, ali svakako mi je dugački životni period vezan za reprezentaciju. Želja i ljubav prema ovom grbu i dresu su nepromenjeni, zapravo čak su jači. Nije kliše, stvarno jedva čekam da se skupimo i da probamo zajedno da napravimo neki lep rezultat".

Odbojkaše Srbije ove godine čeka takmičenje u Ligi nacija (7. jun - 24. jul) i Svetsko prvenstvo, koji bi trebalo da počne krajem avgusta.

"Uvek pričamo o tom kalendaru koji je čudan i iz godine u godinu sve čudniji. Koliko god se mi žalili, on je sve gori i gori. Malo tog nekog prostora ima između. Liga nacija od samog starta daje dovoljno prostora da novi igrači pokažu šta znaju i da se nametnu selektoru. Povremeno ćemo se i mi priključivati, sa nekom idejom koju Igor ima da se pripremimo što je bolje moguće za Svetsko prvenstvo".

Kovačević, Petrić i Lisinac (MN Press)Kovačević, Petrić i Lisinac (MN Press)

Glavno takmičenje ove godine je trebalo da se igra u Rusiji, ali je zbog ratnih dešavanja u Ukrajini Zbornaji oduzeto domaćinstvo.

"Jedino što znamo je naša grupa. Gde i kada će biti to je još nepoznato. Ne može lako biti na svetskom, dug jedan turnir koji će sigurno pokazati veliki kvalitet. Nema Rusije koja je jedna od vodećih reprezentacija, ali svi ostali koji su tu su jaki... Siguran sam da ćemo biti u stanju da odigramo jedno dobro SP i da će Srbija biti tu u samoj završnici".

Nemanja se okreće reprezentaciji posle sezone u Rusiji, koju je proveo u dresu Belogorja.

"Sa Rusijom sam završio za ovu sezonu, ispunili smo ciljeve koje smo imali. To je najbitnije, pre svega. Na kraju je bilo malo i napeto, ali se sve lepo završilo. Bili smo na finalnom turniru... Sad sam tu, gledam za budućnost šta ću i gde ću dalje. Malo oko tih pregovora, onda će biti jasnije... Tamo sam se vratio posle nekoliko godina, drugu sezonu, jedan sjajan klub sa velikom istorijom... Bilo je lepo", zaključio je Petrić.



tagovi

Nemanja PetrićMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara