"Filip Rivers"
"Filip Rivers"

Kanzas ruši Čardžerse, Detroit se hvata za slamku spasa

Vreme čitanja: 2min | sub. 16.12.17. | 09:50

U direktnom dvoboju za prvo mesto na zapadu AFC Poglavice na uvek bučnom Erouhed stadionu žele da zaustave razigranu četu iz Los Anđelesa

Filip Rivers

Goreće na Erouhedu, najbučnijem stadionu u NFL. Pre početka sezone malo ko je Los Anđeles Čardžersima davao šanse da mogu do plej-ofa, pogotovo posle startnih 0-4. Ali, nije prvi put da se Filip Rivers i drugovi vraćaju iz mrtvih. Kanzas je počeo šampionat fenomenalano sa pet pobeda, razbili su šampiona Nju Ingland na njegovom terenu na startu sezone, ali onda je usledila crna srija od samo jednog trijumfa u sedam kola. Ipak, prošle nedelje ubedljivo je pobeđen divizijski rival Ouklend. Obe ekipa imaju skor 7-6 i jasno je da ko pobedi da će biti na pragu osvajanje divizije i prednosti domaćeg terena u "valjd kard" vikendu.

Izabrane vesti

Za razliku od prethodnih sezona, kada je Kanzas ima odličnu odbranu, dok se igra Čardžersa vrtela oko Riversa i napada, sada je drugačija situacije. Poglavice su odlične u napadu, a katastrofalne u odbrani, dok je tim iz Los Anđelesa odličan defanzivan sa mladom, ali već sada velikom zvezdom NFL Džoeom Bosom. Biće to duel iskusnih, elitnih kvoterbekova, Aleksa Smita s jedne i Riversa s druge strane. Kod domaćina, vraća se u tim kontroverzni kornerbek Markus Piters, koji je bio suspendovan od strane kluba zbog nediscipline. Očekuje se neizvestan duel, ali malu prednost zbog uvek negostoljubivog terena dajemo Kanzasu. Čini se da su Poglvaice Endija Rida izašle iz krize, da su za nijansu kvalitetniji. Ono što ide u prilog Kanzasu je tradicija. Poslednjih sedam mečeva dobili su Čifsi.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sub 22:30 9513 NFL Detroit - Chicago ki 1 1,45
Ned 02:25 9507 NFL Kansas City - LA Chargers ki 1 2,15

Detroit hvata poslednju slamku spasa ako želi da ostane u igri za plej-of. Lavovi iz grada Forda cele sezone igraju promenljivo i za klađenje su nepredvidivi. Igra Detroita zavisi isključivo od raspoloženja najplaćenijeg fudbalera današnjice Metjua Steforda (plata 27 miliona dolara godišnje). Čikago pravi ekipu za naredne sezone, odavno je izgubio svaku nadu da može do doigravanja, ali ume da iznenadi što su na svojoj koži osetili Sinsinati Bengalsi protekle nedelje. Medvede iz Ilinoisa na mestu kvoterbeka predvodi drugi pik sa drafta Mič Trubsiki, koji je još "zelen", pa se trener Foks oslanja pre svega na igru trčanjem, gde dominira Džordan Hauard. Iako Čikagova odbrana može da bude granitna, nema sumnje da će Steford da nađe ključ i da vodi svoj tim do preko potrebnog trijumfa.

15. VIKEND

Petak
Indijanapolis -⁠ Denver 13:25

Subota
22.30: (1,45) Detroit (14,00)⁠ Čikago (3,10)

Nedelja
02.25: (2,15) Kanzas (13,00)⁠ Los Anđeles Čardžers (1,85)
19.00 Bafalo -⁠ Majami
19.00 Karolina -⁠ Grin Bej
19.00 Klivlend -⁠ Baltimor
19.00 Džeksonvil -⁠ Hjuston
19.00 Minesota -⁠ Sinsinati
19.00 Nju Orleans -⁠ Njujork Džets
19.00 Njujork Džajants -⁠ Filadelfija
19.00 Vašington -⁠ Arizona
22.05 Sijetl  -⁠ Los Anđeles Rems
22.25 Pitsburg -⁠ Nju Ingland
22.25 San Francisko -⁠ Tenesi

Ponedeljak
02.30 Ouklend -⁠ Dalas

Utorak
02.30 Tampa Bej -⁠ Atalanta

PIŠE: Željko Mutavdžić

(FOTO: Action Images)


tagovi

Filip RiversKanzas SitiNFLsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara