(© OK Karađorđe)
(© OK Karađorđe)

Kada Topolčani zasene i večite rivale: Voždovi nisu više iznenađenje

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 17:09

Domaća ekipa osvojila Memorijal "Miodrag Mija Todorović"

Karađorđe je prošle sezone sa razlogom smatran jednim od najprijatnijih iznenađenja u domaćem odbojkaškom prvenstvu. Visoka četvrta pozicija posle preliminarne runde, ali i eliminacija Vojvodine u četvrtfinalu plejofa, potvrdili su da njihova partije nisu slučajne. Voždovi su u pauzi između dve sezone dodatno utegnuli sastav, dok je prva značajnija provera uoči takmičarske 2024/2025. zasenila i večite rivale iz Beograda.

Topolčani su treći put u nizu organizovali prijateljski turnir koji se održava u čast legendarnog trenera i osnivača odbojke iz Šumadije. Kako je ideja da se održi trajno sećanje na Miodraga Miju Todorovića, ovaj kolektiv se trudi da na sve načine privuče pažnju javnosti. Pred novo izdanje odlučili su se za eminentan spisak učesnika ekipe koje su proteklu sezonu u Superligi završili na prva četiri mesta. Iako su imena Crvene zvezde i Partizana, uz Vojvodinu, bila i više nego dovoljan razlog da publika pohrli u podnožje brda Oplenac. Zanimljivo je da tamo nisu imali priliku da vide dominaciju srpskih giganata, već upravo Karađorđa, koji je zasluženo trijumfovao i osvojio šampionski pehar. S druge strane, MVP nagrada pripala je Aliji Bekriću iz pobedničkog sastava.

Izabrane vesti

Prethodno je vladalo i interesovanje za potencijalni okršaj večitih rivala u finalu. Planove su potpuno poremetili organizator takmičenja i Radnički iz Kragujevca, koji su u polufinalnim mečevima nadigrali crno i crvenobele sa 3:0, odnosno 3:2. Tako je i izostala poslastica za navijače, barem ona koja bi odlučivala o trofeju. Morali su da se zadovolje utešnom utakmicom za treće mesto, a tamo su momci iz Ljutice Bogdana savladali Parni Valjak - 3:0. Veliko finale nije donelo i neizvesnost, već ubedljiv trijumf Voždova. Možda je bilo drame samo u prvom setu (25:23)... Dalji tok duela potvrdio je odličnu formu izabranika Nevena Majstorovića (25:15, 25:17).

Naravno, Karađorđe ne živi na starim lovorikama. U mislima su nove provere prva sledeća je na još jednom memorijalnom turniru u Kragujevcu (13. i 14. septembar). Slede potom i utakmice protiv Takova (18. septembar), uz učešće na takmičenju u Bosni i Hercegovini (21. i 22. septembar). U međuvremenu će i biti jasnije u kakvom će raspoloženju Topolčani dočekati početak sezone. Osim izazova u Superligi, premijerno će nastupiti i u Evropi. Na osnovu već pomenutog plasmana u nacionalnom šampionatu, rezervisali su kartu za šesnaestinu finala Kupa izazivača. Protivnik u prvom kolu će biti pobednik duela između ukrajinskog Žitomira i estonske Tartue.


tagovi

OK KarađorđeOK Crvena ZvezdaOK PartizanOK RadničkiSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara