Mama Dona spremila je omiljene kolače za Džejsona i Trevisa Kelsija (©AFP)
Mama Dona spremila je omiljene kolače za Džejsona i Trevisa Kelsija (©AFP)

Kad udari brat na brata: Jedno je sigurno - pobediće Kelsi

Vreme čitanja: 6min | pet. 10.02.23. | 08:01

Džejson i Trevis Kelsi i njihova mama Dona u centru pažnje pred „utakmicu svih utakmica“ u SAD, Superboul i duel Filadelfije i Kanzasa u Arizoni u ponedeljak (00.30)

Groznica Superboula drma ljubitelje jajaste lopte. Odbrojavanje je počelo. U ponedeljak (00.30) igra se meč za trofej Vinsa Lombardija, najvažnija utakmica u američkom fudbalu, spektakl koji nije samo sportski. Na poluvremenu svoj šou imaće Rijana. Najveći svetski brendovi su utrkuju ko će imati više zakupljenih reklama tokom meča koji će gledati čitava planeta.

Sportska priča nedelje su braća Džejson i Trevis Kelsi. Pre 10 godina u Superboulu u Nju Orleansu u meču Baltimora i San Franciska rođena braća bili su treneri Rejvensa i Fortinajnersa, Džon i Džimi Harbou. Slavio je mlađi Džon koji je i danas na klupi Baltimora, a u narednom meču za NFL titulu na terenu igraće braća jedan protiv drugog.

Izabrane vesti

Džejson Kelsi brani boje Filadelelfije, ima 35 godina, igra na poziciji centra, dok je uzdanica Kanzasa i prva meta u napadu Patrika Mahomsa najbolji tajt end lige, dve godine mlađi Trevis. Pošto obojica igraju u napadu, nećemo gledati njihov bliski susret. U nedelji pred Superboul u centru pažnje je njihova mama Dona koja će nositi dres na kome su i zelena boja Iglsa i crvena Kanzasa. Donosila im je omiljena kolačiće na predstavljanju tokom Superboul nedelje.

Jedno je sigurno – pobediće Kelsi.

Ponedeljak, 00.30: (1,85) Filadelfija (13,0) Kanzas (2,15)

Obojica već imaju Lombardijev trofej. Pre pet godine, Filadelfija je u čudesnom finalu dobila Nju Ingland sa Tomom Brejdijem što je prva kruna za tim iz Grada bratske ljubavi. Džejson je prvi u porodici Kelsi podigao najvredniji trofej „preko bare“. Dve godine kasnije to je pošlo za rukom Trevisu u pobedi Kanzasa nad San Franciskom. Obojici je ovo drugi Superboul i obračun: ko će biti trofejniji u porodici.

Nijedan ni drugi nisu bili projektovani da budu zvezde kakve su sada. Trevis je pik treće runde drafta, izabran sa 63. pozicije 2013. godine, dok je Džejson išao Brejdijevim putem, od anonimumsa iz šeste runde, kao 191. izbor 2011. godine stigao je do statusa najboljeg centra lige. Zajednička im je vernost. Obojica su u istom timu koji ih je draftovao. Kelsi je već 12 godina u NFL-a, a Trevis 10.

Ono što ih razdvaja je način oblačenja. Mlađi Trevis je ekstravagantniji, voli da je u centru medijske pažnje, da se oblači po svetskoj modi. Tako ga možete videti u Luj Viton kaputu vrednom 18.600 dolara ili sličnim odevnim kombinacijama, dok je stariji Džejson sportski tip koji u javnosti „fura“ majice i dukseve. Džejson ima veću bradu, kako kaže podseća na drvoseču.

Mislim da su veoma slični na mnogo načina, ali Džejsona više brine šta ljudi misle o njemu u javnosti. Nekada će povući par koraka nazad, ali daj mu nekoliko piva i oni će biti prilično isti“, rekla je gospođa Dona koja ovih dana ima „pet minuta“ slave.

Braća Kelsi su prošle godine pokrenula podkast koji je veoma popularan u SAD. Svake srede tokom NFL sezone, braća komentarišu dešavanja na terenu i oko njega. U zajedničkoj izjavi pre objavljivanja prve epizode, objasnili su razlog zašto su pokrenula ovaj projekat.

Mi smo braća iz Klivlend Hajtsa koji su kao deca sanjali da postanu profesionalci, a sada smo ovde da damo svoje mišljenje o tome kako ovaj sport izgleda iznutra. Čekali smo pravi trenutak da napravimo ovu emisiju, a sa 12 Proboula i dva šampionska prstena imamo nekoliko stvari da kažemo o ligi, novom talentu na terenu, predstojećoj sezoni i našim životima van terena. Biće nekoliko poznatih imena koja će nam se pridružiti u epizodama, ali uglavnom, ovo će biti sirovi dijalog između dva brata koji su imali priliku da zajedno ostvare svoje fudbalske snove iz detinjstva“, naveli su braća Kelsi."

Tokom večeri otvaranja nedelje Superboula u Arizoni, Džejson je opisao odrastanje sa Trevisom kao „haos“.

Ali prijatan haos. Mislim da je bilo jako zabavno, puno razbijenih prozora, mnogo razbijenih stvari po kući sa kojima su moji roditelji morali da se nose. Ali čoveče, bili smo uvek vezani jedan za drugog“, rekao je stariji Džejson.

Trevis se osvrnuo na svađe koje su braća imala među sobom dok su odrastala.

Džejson je pobedio u svim borbama osim u jednoj, a to je bila poslednja borba“, rekao je Trevis novinarima i dodao uz smeh:

Bilo bi glupo da kažem da sam pobedio. Ali definitivno sam dao sve od sebe i on je prestao da se bori sa mnom posle toga“, rekao je tajt end Čifsa.

U srednjoj školi, Trevis nije izlazio iz kreveta, bio je lenj, a imao je i probleme sa zakonom.

Morali ste da aktivirate bombu u Trevisovoj sobi da biste privukli njegovu pažnju“, rekao je otac NFL zvezda Ed Kelsi, prenosi usatoday.com.

Posao da se osigura da Trevis stigne u školu na vreme, posebno kada su fudbaleri morali da se jave do 5.45 pripadao je Džejsonu.

Džejson bi dovukao Trevisa ovamo“, rekao je Majk Džons, koji je trenirao braću u srednjoj školi i dodao:

Uvek se sećam da se Džejson pobrinuo da Trevis bude tamo gde je trebalo da bude i da radi ono što je trebalo da radi“.

To je postalo izazovnije na koledžu pošto su se braća pridružila fudbalskom timu u Sinsinatiju. Mlađi Trevis je imao problema tokom odrastanja, ali tu je bio stariji brat da mu bude pomoć i podrška.

Obojica su dobili stipendije za koledž u Sinsinatiju. Posle druge sezone, Trevis je dva puta bio pozitivan na marihuanu, suspendovan je na godinu dana i izgubio je stipendiju. Preselio se u istu sobu sa Džejsonom u nadi da će mu stariji brat pomoći da izbegne nevolje.

Buč Džons, koji je preuzeo mesto glavnog trenera programa, dozvolio je Trevisu da vežba te godine sa timom. Vraćen je na posao pre juniorske godine i ponovo suspendovan posle te sezone.

Pozvao sam Džejsona i rekao mu da je Trevis gotov i da nije ispunio očekivanja, da nije uspeo. Još uvek se sećam da je Džejson rekao: 'Treneru, ne možeš da odustaneš od njega. Ne odustaj od njega, treneru’“.

Sledećeg semestra, Trevis Kelsi se našalio da mu je to prvi put u životu da je objavio prosek ocena 3,0. Vratio se u tim, imao je izuzetnu seniorsku godinu sa 45 hvatanja za 722 jarda i osam tačdauna.

Džejson Kelsi, koji je tada igrao za Filadelfija Iglse, garantovao je za svog mlađeg brata kada su Čifsi izabrali Trevisa u trećoj rundi drafta 2013. godine.

"Svi pričaju o bratskoj ljubavi i svemu tome, ali nikada nisam video takvu povezanost kao kod njih dvojice“, rekao je njihov profesor sa koledža.

Kada počne meč sigurno ćemo više puta u akcijama gledati Trevisa, koji je godinama najproduktivniji tajt end lige i omiljena meta Patrika Mahomsa. Džejson je deo najbolje ofanzivne linije u ligi, koja će imati zadatak da sačuva kvoterbeka Džejlena Hertsa od nasrtaja defanzivaca Kanzasa na čelu sa Krisom Džonsom.


tagovi

SuperboulNFL ligaNFLamerički fudbalTrevis KelsiDžejson Kelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara