Jovana Stevanović na mreži (©OSS)
Jovana Stevanović na mreži (©OSS)

Kad Srpkinje pobesne: Prvo nervoza, onda adrenalin - nemojmo da zaboravimo ko smo

Vreme čitanja: 3min | čet. 31.08.23. | 08:16

Odbojkašice srećne zbog plasmana u polufinale EP, ali i svesne da moraju još bolje na naredna dva meča u Briselu

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Brisela)

Prvi set je problem, a posle - protivnici spašavajte se... Odbojkašice Srbije su još jednom pokazale da nešto sporije ulaze u utakmice, ali da kada pronađu pravi ritam, niko im ne može ništa. Dvostruke uzastopne svetske šampionke plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva i sada im dve pobede nedostaju kako bi evropski trofej vratile u svoje vitrine.

Izabrane vesti

Češka je sinoć dobila prvi set - to je bio ujedno prvi osvojen set za ovu selekciju u istoriji, kad su međusobni dueli u pitanju. Ali, to je bilo sve što su im Srpkinje dozvolile. U naredna tri su ih počistile sa terena i pokazale im da ne pripadaju istom rangu.

"Prvim setom nisam zadovoljna jer ušle smo previše opušteno u meč, a to ne smemo sebi da dozvoljavamo, jer su svi gladni i žele da igraju protiv Srbije i svetskog šampiona. U drugom setu podigli smo nivo odbrane i napada i svega. Drago mi je da smo dobili opomenu, sa kojom treba da uđemo u sledeći meč. Nema opuštanja i treba jako da gazimo od samog početka", rekla je posle utakmice Jovana Stevanović.

Pojasnila je i šta se desilo između prvog i drugog seta.

"Jednostavno smo se skupile i rekle: Hajde, sada treba da zategnemo, da pokažemo ko smo i šta smo. I na kraju je tako i bilo".

Jovana je od starta drugog perioda preuzela odgovornost i zajedno sa koleginicom sa iste pozicije Majom Aleksić, donela veoma važne poene kroz sredinu. Podigle su i blok i napad na visok nivo.

"Jednostavno to je timski bes i nervoza, nerviranje kako smo dozvolile to da nam se desi. Onda je došao taj adrenalin, koji nam je falio kroz celo takmičenje. Nije loše što nam se ovo desilo".

Naredni protivnik u polufinalnu takmičenja u Belgiji je reprezentacija Holandije.

"Očekujem da mi koncentrisano i maksimalno motivisano uđemo u taj meč, jer se na kraju kvalitet vidi. Ulazimo u svaku utakmicu sa maksimalnim poštovanjem prema protivniku, ali ne treba da ne zaboravimo ko smo", zaključila je Stevanovićeva.

Priliku da zaigra kada je bilo baš važno, dobila je Sara Lozo. Prošle godine je bila Santarelijev džoker, a sad je Gvideti bacio karte na nju...

"Prezadovoljna sam, zato što smo uspele da preokrenemo utakmicu. To jeste da posle prvog, malo lošijeg seta - svedemo greške na minimum. Videlo se i rezultatski da nisu mogle da nam pariraju. Međutim, bilo je nekih situacija gde smo se malo opustile i one su koristile te momente", svesna je Sara.

Započela je drugi set u postavi i na terenu je ostala do samog kraja.

"Nije bilo teško. Ja sam uvek spremna i tu sam da pomognem ekipi. Nije bilo pritiska, jer sam navikla - i prošle godine je bilo slično, tako da sam spremna".

Raduje sa Lozo zbog naredne utakmice sa Holandijom.

"To je već polufinale. Dobra ekipa, videli smo da igraju mnogo bolje nego prošle godine. Sigurno da će dati svoj maksimum, mi treba da igramo još ozbiljnije i da smanjimo naše greške", podvukla je Sara Lozo.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA ODBOJKAŠICE

Četvrtfinale

Utorak - Firenca

Holandija - Bugarska 3:0 (25:11, 25:13, 25:19)

Italija - Francuska 3:0 (25:14, 29:27, 25:13)

Sreda - Brisel

Turska - Poljska 3:0 (25:23, 25:22, 25:18)

Srbija - Češka 3:1 (24:26, 25:17, 25:11, 25:14)

Polufinale - 1. septembar u Briselu

17.00: Italija - Turska

20.30: Srbija - Holandija

Finale i za 3. mesto - 3. septembar u Briselu

***kvote su podložne promenama


tagovi

ženska odbojkaška reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.Jovana StevanovićSara Lozo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara