Selektor Dragan Markov sa juniorkama (©RSS)
Selektor Dragan Markov sa juniorkama (©RSS)

Juniorke Srbije bruse formu pred EP u Rumuniji

Vreme čitanja: 1min | sre. 28.06.23. | 13:02

Dragan Markov računa na 17 rukometašica

Ženska juniorska selekcija Srbije ulazi u završnu fazu priprema za Evropske prvenstvo koja se održava u Rumuniji. Izabranice Dragana Markova odigrale su dve kontrolne utakmice sa vršnjakinjama iz Hrvatske. Prva je završena bez pobednika rezultatom 28:28, dok je u drugom susretu Hrvatska bila bolja 33:28.

Provere su poslužile da najbolje srpske juniorke odmere snage sa jednom od najboljih selekcija tog uzrasta, a s obzirom na rezultat, možemo biti zadovoljni formom u kojoj se Srbija trenutno nalazi. Cilj kao i sa svim mlađim selekcijama RSS jeste da se kroz ove akcije istaknu igračice koje mogu biti nosioci seniorske reprezentacije i sa takvim fokusom se ide i na Evropsko prvenstvo.

Izabrane vesti

Pritisak se devojkama ne nameće s obzirom da je ovo povratak na mala vrata među vrh evropskog rukometa, ali je vera u njih prisutna, što potvrđuje činjenica da je Branka Jovanović, trener u stručnom štabu Uroša Bregara sve vreme s njima.

I selektor najboljih srpskih rukometašica će pomno pratiti i pomagati tokom prvenstva.

Na spisku su:

GOLMANI: Teodora Vranić (Pančevo), Anastasija Nedeljković (Naisa), Isidora Dragović (Bekement)

KRILA: Sara Mitić (Topličanin), Anja Vujnović (Bor), Dunja Radević (Jagodina)

PIVOTI: Vladana Mitrović (Bekament), Milica Bahun (Vojvodina)

BEKOVI: Emilija Todorović (Železničar), Jana Milošević (Naisa), Emilija Petrić (Medicinar), Nora Fajfrić (Relingen, Norveška), Tamara Mandić (Medicinar), Aleksandar Vasić (Medicinar), Nevena Todorovski (Vojvodina), Milica Ignjatović (Železničar), Milica Aćimović (Sloven)



tagovi

Dragan MarkovŽenska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara