Juniori Srbije (©OSS)
Juniori Srbije (©OSS)

Juniori slave plasman na EP: Od prvog dana sam tražio zajedništvo, više smo želeli od Francuza

Vreme čitanja: 2min | ned. 10.04.22. | 15:10

Selektor Nedžad Osmankač pohvalio i ekipu i saradnike za uspeh koji su napravili na Ubu

Tri selekcije su morale da polože oružje pred mladim odbojkašima Srbije. Prvo Grčka, pa Austrija, a onda u poslednjem kolu i Francuska. Juniori su uspešno preobrodili kvalifikacije na Ubu i igraće na predstojećem Evropskom prvenstvu u Italiji od 16. do 24. septembra.

Momke rođene 2003. godine i kasnije predvodio je selektor Nedžad Osmankač, koji je bio izuzetno ponosan na rezultat koji su napravili.

Izabrane vesti

"Pokazali smo jedinstvo. Mislim da smo želeli više od Francuza. Više emocija smo pokazali", rekao je Osmankač posle trijumfa koji je doneo kartu za EP. "Uz sve taktičke finese koje je pripremio moj stručni štab, nisu nas ni sa čim iznenadili. Jedino što me je plašilo jeste to što smo odigrali deset setova na prve dve utakmice, ali zahvalio bi se kondicionom treneru koji je napravio sjajnu stvar. Kao i fizioterapeutu i doktoru, koji su odradili odličan posao".

Igranje na domaćem terenu je olakšalo posao Andreju Polomcu i saigračima... Nisu morali da putuju, imali su publiku na svojoj strani.

"Hvala OSS što nam je omogućio na Ubu fantastične uslove. Mislim da su momci pokazali da su bili vredni svog tog truda. Kada smo u decembru počeli novi projekat, našao sam 40 momaka ovog godišta... Sve smo ih testirali, a od prvog dana sam tražio jedinstvo i zajedništvo, da smo i mi i stručnog štaba i igrači pravi kolektiv. Mislim da smo to i pokazali", zaključio je Osmankač.

Ekipa koja je izborila učešće na EP igrala je u sledećem sastavu: Andrej Polomac, Danilo Elezović, Jovan Perović, Branko Kopitić, Nemanja Antunović, Danilo Ilić, Vukašin Ristić, Matija Matić, Lazar Jeremić, Luka Stanković, Stefan Kokeza i Strahinja Kljajić.


tagovi

Nedžad Osmankač

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara