Jovica Nikolić i Ilija Abutović (©Starsport)
Jovica Nikolić i Ilija Abutović (©Starsport)

Jovicu Nikolića čeka višemesečna pauza

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.07.23. | 16:01

Rukometaš Veclara nema sreće s povredama. Operisaće koleno u Beogradu i neće se vraćati na teren ove godine

Jednog od najtalentovanijih srpskih rukometaša, desnog beka Jovicu Nikolića, čeka duga pauza. Rukometaš Veclara mora da bude podvrgnut operaciji kolena i čega ga višemesečna odsustvo s terena.

Levoruki Novosađanin se povredio u dresu Veclara u aprilu u meču Bundeslige i nije se vraćao u tim u nastavku najjače lige na svetu. Imao je konstantne bolove, pa je odlučeno da je neizbežan hirurški zahvat.

Izabrane vesti

Njegov klub Veclar je saopštio da Nikolić neće biti u timu do početka naredne godine, što znači da ga verovatno nećemo gledati ni na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj u januaru.

Držimo palčeve za Jovičinu operaciju i želimo mu snagu i uspeh u predstojećem periodu rehabilitacije“, kaže generalni direktor Veclara Bjorn Cajp i dodaje:

Biće veliki izazov za nas da pronađemo odgovarajuću zamenu, ali mi već veoma intenzivno ispitujemo tržište”.

Veclar se tek u finišu sezone spasao ispadanje iz nemačke elite. Nikolić se povredio i početkom godine u Katovicama na Svetskom prvenstvu. Na meču protiv Norveške u drugoj fazi je doživeo maler. Magnentna rezonanca nije pokazala težu povredu, ali nije igrao u finišu šampionata protiv Argentine i Holandije.

Nikolić je prošlog leta stigao u Veclar iz Vojvodine. Bio je najbolji igrač srpske Superlige. Ugovor sa Veclarom mu ističe u junu 2024. Iako su mu tek 22 godine, ovo je nova u nizu povreda koja mu je stagnirala napredak u karijeri.


tagovi

Jovica NikolićRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara