(©OSS)
(©OSS)

Jovana Stevanović: Mi ne slavimo ulazak u polufinale, četvrtfinale... Stojimo čvrsto na zemlji

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.09.23. | 22:07

"Jednostavno očekujemo tu zlatnu medalju, da to finale odradimo kako treba, a onda kad se opustimo slavimo", rekla je iskusna reprezentativka dan pred odlučujući okršaj sa Turskom

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Brisela)

Nije bio previše intezivan trening u dvorani gde će se sutra igrati finale. Odbojkašice Srbije su više radile na oporavku, taktičkim zamislima - koje će i biti presudne na sutrašnjem meču sa Turskom.

Izabrane vesti

Kvalitet imaju oba tima, zna se koja su im glavna oružja, samo je pitanje koliko će ko protivniku dozvoliti da pokaže najbolje lice.

Naše igračice odbrojavaju sate do finala, srećne su jer je došao i taj trenutak...

"Spremne smo i vrlo smo motivisane za ovo finale, dugo smo čekale ovu utakmicu i konačno adrenalin, konačno ono što mi znamo da igramo i jednostavno jedva čekamo", rekla je na današnjem treningu Jovana Stevanović.

Protivnik je selekcija koju vodi bivši selektor Srbije Danijele Santareli.

"Turska je ozbiljna ekipa, već duže vreme su pri vrhu, sad su se pojačali sa korektorom Vargas, sigurno su pokazali svoj kvalitet i pobedom nad Italijom, što nije bilo nimalo lako. Očekujemo veoma dobar meč, očekujemo zanimljivu utakmicu i nadamo se da ćemo ih na kraju pobediti".

Hala će biti ispunjena do poslednjeg mesta, a u ogromnoj većini će biti protivnički navijači. Ne plaše Srpkinje takvog ambijenta...

"Imamo iskustva i 2019. godine smo igrali sa njim u Ankari finale EP, a i prošle godine pred njihovom publikom za treće mesto u Ligi nacija, divna je atmosfera kad oni napune salu i jedva čekamo".

Zanimljiv će biti sudar sa bivšim trenerom, ujedno i obračun Santarelija i Gvidetija - koji su zamenili mesta na klupama Srbije i Turske.

"Sigurno će biti i motiv protiv Santarelija, ali ostali smo u dobrim odnosima i to je sport, to je sve normalno. Videćemo sve sutra, ne volim da pričam pre i nadam se da će sve biti u našu korist".

Jovana zna koji je recept za novu zlatnu medalju.

"Naš adut je timski duh, što se videlo i na prošloj utakmici protiv Holandije, nije bila laka utakmica uopšte, ali kao ekipa smo uspeli da završimo pobedom. Individualno niko nije briljirao, ništa nas nije htelo, ali jednostavno entuzijazam cele ekipe i onih koji su ulazili sa klupe, dali su svoj maksimum i smatram da je to naš plus za sve godine što imamo uspehe".

Devet velikih takmičenja za redom - devet osvojenih medalja. Impresivan podatak...

"Još nismo svesne... Mi smo uvek ekipa koja je uvek sa nogama na zemlji. Ne slavimo ulazak u četvrtfinale, ne slavimo ulazak u polufinale, jednostavno očekujemo tu zlatnu medalju i da to finale odradimo dobro i kako treba, a onda kad se opustimo slavimo. Nismo svesne još da je finale, tek kad sutra izađemo na teren reći ćemo - To je to, sad je vreme za našu igru", poručila je Jovana Stevanović za kraj.



tagovi

Jovana StevanovićEvropsko prvenstvo za odbojkašice 2023.ženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara